Actualitate

Taximetriştii din Cluj, obligaţi să aibă POS. Amenzi de până la 50.000 lei

Taximetriştii din municipiul Cluj-Napoca sunt obligaţi să îşi doteze maşinile cu POS pentru plata călătorie cu cardul. Taximetriștii care refuză să accepte plata cu cardul vor fi sancționați cu amenzi de până la 50.000 lei.

Taximetriştii din Cluj, obligaţi să aibă POS. Amenzi de până la 50.000 lei Taximetriştii din Cluj, obligaţi să aibă POS. Amenzi de până la 50.000 lei

 

 


Primăria Cluj-Napoca a atenționat dispeceratele de taxi de pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca cu privire la lipsa de POS-uri din mașinile taximetriștilor.

Începând cu 1 martie 2022, vor avea loc controale, iar taximetriștii care refuză să accepte plata cu cardul vor fi sancționați cu amenzi între 20.000 și 50.000 lei.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


 

„Ca urmare a multiplelor sesizări legate de faptul că operatorii de transport în regim de taxi refuză folosirea POS-urilor sub diferite pretexte (potrivit cărora acestea sunt defecte, nu au semnal, nu sunt încărcate etc.), vă rugăm să transmiteți tuturor transportatorilor cu care aveți încheiate contracte de colaborare următoarele aspecte.


Începând cu data de 01.03.2022 autoritatea de autorizare va întreprinde demersurile necesare, împreună cu alte instituții abilitate potrivit legii, în vederea sancționării refuzului operatorilor de taximetrie de a accepta plata cu cardul pentru serviciul de taximetrie, în conformitate cu prevederile art. 3 alin. 1din OUG nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, respectiv sancționarea acestora - în calitate de operatori economici furnizori de servicii de utilitate publică –pentru  refuzul de a accepta încasări prin intermediul cardurilor de debit și al cardurilor de credit cu amendă de la 20.000 lei la 50.000 lei”, au transmis reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca. 

CITEȘTE ȘI:

27 de noi autorizații pentru taxiuri electrice, la Cluj-Napoca. Boc: „Direcția «verde» este clară pentru municipalitate”

Ultimele Stiri
abonare newsletter