Administrație

Lucrările la cel mai mare parc din Zorilor încep în curând. Boc: „Zile și ore ne despart de acest moment”

În curând urmează să se deschidă șantierul la cel mai nou parc din cartierul Zorilor.

Machetă digitală Parc Observator. Foto: captură ecran video Emil Boc / Facebook.com Machetă digitală Parc Observator. Foto: captură ecran video Emil Boc / Facebook.com

 

 


Amenajarea celui mai nou parc din cartierul Zorilor ar putea debuta în perioada următoare, potrivit asigurărilor oferite de reprezentanții autorităților locale. 

 


„Așteptați și vedeți.

Vom începe lucrările cât de curând în Parcul Zorilor. 


Nu săptămâni, zile și ore ne despart de acest moment”, a anunțat edilul Emil Boc, joi, în cadrul unei intervenții la un post local de radio.  

„Verde” pentru parcul Observator

Autoritățile sunt pregătite să deschidă șantierul pentru Parcul Observator, din cartierul Zorilor, în contextul în care nu mai există impedimente legale pentru amenajarea zonei.


„Parcul din Zorilor, vizavi de Spitalul de Recuperare, are toate avizele legale, toate procedurile îndeplinite, astfel încât să se intre acum la lopată și la mașină.

La această oră, nu avem niciun impediment legal ca proiectul să meargă mai departe și nici nu cred că va fi cazul”, a explicat primarul Emil Boc, în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 


Edilul a amintit că toate procesele deschise în instanță pentru terenul unde va fi amenajat parcul au fost câștigate de municipalitate.

La începutul lui Octombrie 2022, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Cluj a decis că realizarea viitorului Parc Observator din Zorilor nu necesită acord de mediu. 

Contractul de proiectare și execuție al viitorului Parc Zorilor a fost semnat la începutul lunii iunie a acestui an. 

Parcul se va desfășura pe o suprafață de peste 1,2 ha și va oferi clujenilor variate modalități de petrecere a timpului liber, zone cu destinația de promenadă. Amenajarea acestei zone verzi va cuprinde și locuri de joacă cu dotări moderne, zone de recreere pentru seniori, zonă de fitness în aer liber și facilități pentru bicicliști. De asemenea, vor fi incluse mai multe facilități, precum un loc de joacă pentru copii, zonă de recreere, alei, mobilier urban, zonă fitness, peluză multifuncțională, parcare pentru biciclete și spații verzi. 

CITEȘTE ȘI:

Parcul Observator poate merge mai departe. Nu necesită acord de mediu pentru realizare

Undă verde pentru Parcul Observator din Zorilor! A fost semnat contractul de proiectare și execuție

Cum va arăta viitorul Parc Zorilor? O investiție de 7 mil. lei așteaptă să fie adjudecată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter