Monitorul Cartierelor

Cum va arăta viitorul Parc Zorilor? O investiție de 7 mil. lei așteaptă să fie adjudecată.

Mai multe asocieri de firme au depus oferte pentru amenajarea Parcului Zorilor de pe strada Observatorului. Primăria Cluj-Napoca plătește 7 milioane de lei pentru noul parc din cartierul Zorilor.

Cum va arăta viitorul Parc Zorilor? O investiție de 7 mil. € așteaptă să fie adjudecată. Cum va arăta viitorul Parc Zorilor? O investiție de 7 mil. € așteaptă să fie adjudecată.

 

 


Spațiul cu locuri de joacă pentru copii, alei și zone de relaxare se va întinde pe 1,2 hectare, pe un teren obținut de municipalitate prin exproprierea de la Sile Pușcaș, un om de afaceri clujean, despre care primarul Emil Boc susține că dorea să ridice blocuri de zece etaje pe amplasament. Contractul este estimat la peste 7 milioane de lei.

 


Aici vor fi plantați 180 arbori și 240 arbuști, pe lângă cei existenți. Se vor amenaja spații de joacă pentru copii, zone de recreere și fitness în aer liber.

Sistemul inteligent de irigație va reduce costurile de întreținere și va păstra vie vegetația în timpul perioadelor secetoase. Proiectul include și un nou sistem de iluminat prevăzut, cu tehnologie LED și telegestiune, similar cu sistemele utilizate în alte proiecte cu fonduri europene implementate.


Întreaga infrastructură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran, iar amenajarea parcului abordată într-o manieră integrată, cu atenție la deplasările pedestre și velo.

Cinci asocieri de firme vor să amenajeze Parcul Zorilor. Termenul limită pentru depunerea ofertelor în cadrul liccitației a fost ziua de marți, 22 februarie. 


Ce firme vor să amenajeze parcul?

Firmele interesate sunt: 

- Sport Play Systems (leader), CG&GC Hitech Solutions SRL, Electrofor, Rota Inst, Gan Trading SRL, Caloria SRL;


- Garden Center Grup SRL (Leader), Ro-Verde Landscaping SRL, SC Street Lighting SRL;

- Green Plan Project (Leader), Road Design ASP SRL, Energobit, SC Proiect-Construct Regiunea Transilvania, Cris Garden;

- TCI Contractor General (Leader), K&K Studio de proiectare, Loftrek SRL, Abcony Serv, Elcrirom Concept SRL,  SIMACEK Facility Services RO, Das Engineering Grup, CONSTRUCT CDP SRL, Orizont Electric, Moebius Online, CSP Proiect Line;

- Nord Conforest (Leader), Costin și Vlad Birou de proiectare SRL, Live Rental Power, SC Ischia SRL, Asiza Birou de arhitectură SRL, SC Dorin Prod Impex SRL, Studio 82, Empo Consult, SC Electro-Aparataj SRL, SC Somes-Top-Grup SRL, Intercom Energy SRL, Zeco Electronics and Import Export.

Parcul va avea loc de joacă, peluză, zonă de fitness

Parcul va cuprinde un loc de joacă pentru copii, zonă de recreere, alei, mobilier urban, zonă fitness, peluză multifuncțională, parcare pentru biciclete și spații verzi. De asemenea, vor fi amplasate o cișmea și o toaletă „inteligentă”.

Proiectul include un nou sistem de iluminat prevăzut cu tehnologie LED și telegestiune, iar sistemul inteligent de irigație va reduce costurile de întreținere și va păstra vie vegetația în timpul perioadelor secetoase. Amenajarea parcului se realizează într-o manieră integrată, cu atenție la deplasările pedestre și velo.

În proiect se mai arată că, deși este în plină dezvoltare, spațiile verzi lipsesc cu desăvârșire din zonă.

Terenul pe care va fi amenajat parcul din cartierul Zorilor - zona Observator - are o suprafață de peste 1,2 ha, obținută în urma exproprierilor și este foarte accesibil folosind mijloacele de transport public.

CITEȘTE ȘI:

Activistul clujean Adrian Dohotaru propune deschiderea curților grădinițelor, în afara programului. Cum s-ar putea îndeplini acest lucru la Cluj?

Ultimele Stiri
abonare newsletter