Administrație

Pas înainte pentru realizarea viitorului Spital Pediatric Monobloc din Cluj! A fost emisă autorizația de construire

Luni, 10 octombrie 2022, a fost emisă autorizația de construire în vederea demarării lucrărilor de execuție a viitorului Spital Pediatric Monobloc de la Cluj.

Luni, 10 octombrie 2022, a fost emisă autorizația de construire în vederea demarării lucrărilor de execuție a viitorului Spital Pediatric Monobloc de la Cluj/ Foto: CJ Cluj Luni, 10 octombrie 2022, a fost emisă autorizația de construire în vederea demarării lucrărilor de execuție a viitorului Spital Pediatric Monobloc de la Cluj/ Foto: CJ Cluj

 

 


Luni a fost emisă autorizația de construire în vederea demarării lucrărilor de execuție pentru viitorul Spital Pediatric Monobloc.

 


„Spitalul Monobloc de Copii este cel mai important proiect al Clujului din domeniul sănătății, care va deservi pacienți din întreaga țară. Ne bucurăm că acest proiect prioritar avansează extrem de rapid, dorința noastră fiind aceea de a demara, în cel mai scurt timp, licitația de execuție a lucrărilor”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Potrivit autorizației, durata maximă de execuție a lucrărilor de construire este de 60 de luni, calculată de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.


Investiție de peste 400 de milioane de euro

Investiția are o valoare totală de peste 400 de milioane de euro. Primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluție, de către o autoritate publică, va fi edificat pe un teren de cca. 17 hectare, în cartierul clujean Borhanci și va dispune de 515 paturi pentru spitalizare continuă, 30 de paturi aferente serviciului ATI și 51 de paturi pentru spitalizarea de zi.

Suprafața totală a spitalului este calculată la 62.000 metri pătrați. Spitalul va avea cinci etaje și un număr de peste 500 de paturi disponibile: 510 paturi de spitalizare continuă,  65 de paturi de însoțitor și 50 de paturi de spitalizare de zi.


Întreaga unitate medicală va fi organizată în 12 secții, fiind de asemenea prevăzut un heliport. 

În cadrul Spitalului Monobloc ar urma să lucreze un număr de 1.288 de angajați, dintre care, aproape 500 vor fi medici. 


Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj va fi construit pe un teren de aproximativ 17 hectare, din zona Becaș, teren aflat în proprietatea Consiliului Județean Cluj. Unitatea va prelua toate secțiile actualului Spital de Copii, care în prezent își desfășoară activitatea în nu mai puțin de 14 clădiri aflate în nouă locații diferite din Cluj-Napoca, cu o distanță medie de aproximativ 4 km între ele. 

Unitatea cu profil regional, care va fi și un model de bună practică în domeniul infrastructurii medicale mari, va fi un centru de excelență clinică și științifică, la cele mai înalte standarde europene, urmând să ofere un spectru larg și complex de servicii medicale destinate micuților pacienți.

 

CITEȘTE ȘI:

Cum va arăta Spitalul Pediatric Monobloc? 500 de medici vor fi angajați, iar lucrările vor începe anul viitor

Proiectul Spitalului Monobloc de Copii are „cale deschisă” spre Bruxelles! A fost aprobat PUZ-ul

Ultimele Stiri
abonare newsletter