Administrație

Curățenie în Parcul Est sau Florești. Tișe cheamă clujenii să strângă gunoaiele lăsate în natură

Consiliul Judeţean Cluj (CJ) îi invită pe cetăţeni, în 17 septembrie, să participe la o zi de curăţenie, în care să adune deşeuri abandonate în natură.

sursă foto Facebook SOS Parcul Est sursă foto Facebook SOS Parcul Est

 

„Consiliul Judeţean Cluj împreună cu Let's Do It, Romania îi invită pe doritori să ia parte la Ziua de Curăţenie Naţională, organizată în data de 17 septembrie. Devenit deja o tradiţie, evenimentul implică şi alte 190 de ţări unite într-o misiune comună: o lume cu mai puţine deşeuri. Astfel, voluntarii clujeni, şi nu numai, sunt aşteptaţi pe 17 septembrie să strângă deşeurile din natură şi să petreacă o zi împreună cu oameni dornici să facă fapte bune”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de CJ Cluj.


Potrivit sursei citate, manifestarea va avea loc în Cluj-Napoca - Parc Est (loc în care voluntarii au oportunitatea de a participa la un tur ghidat prin zona lacurilor, acţiune susţinută cu suportul SOS Parc Est şi la un etalaj fotografic realizat de Olivia Nica), Floreşti (zona Lac Floreşti, unde există posibilitatea de a participa la un tur ghidat către zona mlăştinoasă, cu suportul Asociaţiei Clujul Sustenabil), Cheile Baciului, Turda, Gherla şi Dej.

„Rezultatele ediţiilor precedente ne demonstrează, o dată în plus, impactul şi eficienţa proiectului. Sprijinim deja de ani buni desfăşurarea în judeţul Cluj a acestei iniţiative întrucât ne dorim ca acest tip de comportament, responsabil faţă de mediu, să devină unul firesc, conştientizat şi asumat de cât mai mulţi clujeni. În final, ambiţiosul nostru obiectiv este de a genera o schimbare majoră de atitudine, de a trece de la ideea de a colecta deşeurile, la aceea de a preveni aruncarea lor, cu efecte mult mai durabile. Îi invităm, deci, pe toţi cei interesaţi să contribuie la conservarea naturii să se alăture eforturilor organizatorilor şi să răspundă afirmativ acestei iniţiative lăudabile", a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, citat în comunicat.

CITEȘTE ȘI:

Ecoinsule digitalizate, prezentate la Cluj! Fiecare oraș din țară va avea sisteme europene de colectare selectivă a deșeurilor. FOTO/VIDEO

Clujenii vor plăti doar cât gunoi aruncă! Se schimbă regulile de ridicare a deșeurilor din municipiu

România generează 22 de milioane de tone de deșeuri pe an, cantitate mai mare decât producția de grâu

Ultimele Stiri
abonare newsletter