Administrație

A fost lansată licitația pentru extinderea rețelelor publice din comuna Florești. Pivariu: „Vom crea noi trasee de străzi”

Procedura de licitație pentru extinderea rețelelor publice din comuna Florești a fost lansată joi, 1 septembrie.

Procedura de licitație pentru extinderea rețelelor publice din comuna Florești a fost lansată joi/ Foto: Facebook - Bogdan Pivariu

 

 


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat joi lansarea procedurii de licitație pentru Proiectul „Modernizare străzi si amenajări urbanistice - prin extindere platformă drum, comuna Florești”.

 


Proiectul are o valoare totală de 11.303.492 lei, susținut din fonduri de la bugetul local și fonduri guvernamentale prin programul național de investiții „Anghel Saligny”.

„Azi  (1 septembrie – n.red. ) am inițiat procedura de licitație pentru Proiectul «modernizare străzi si amenajări urbanistice - prin extindere platformă drum, comuna Florești». 


Proiectul cuprinde două loturi, primul prevede soluționarea problemelor cauzate de lipsa canalizării menajere și pluviale, apă și iluminatul public, iar cel de-al doilea lot se referă la platforma drum prin care tratăm problemele drumului îngust, a curbei cu raza mică și a gardurilor intrate pe carosabil.

Proiectul are o valoare totală de 11 303 492 lei, susținut din fonduri de la bugetul local și fonduri guvernamentale prin programul național de investiții Anghel Saligny. 


Mă voi asigura că problemele cauzate de acest tronson de drum să fie depășite cât mai curând.

Am demarat deja lucrări ample de extindere a rețelei stradale din localitate și asigurarea infrastructurii solide pentru rezistență corespunzătoare pe străzile existente. În acest fel ne asigurăm de accesibilitatea, confortul și siguranța tuturor cetățenilor. 


Vom crea noi trasee de străzi care să unească străzile existente, pentru asigurarea unei accesibilități sporite și noi căi de acces către noi dezvoltări urbanistice”, a anunțat edilul.

Potrivit edilului, între modificări se numără și lărgirea străzii Dumitru Tăuțan, lărgirea și prelungirea străzii Dumitru Mocanu, paralel cu DN1 și lărgirea străzii Petuniei.

„Vor avea loc următoarele ajustări:

  • lărgirea străzii Dumitru Tăuțan și o parte a străzii Dumitru Mocanu pentru a oferi acces vehiculelor către cartierul Terra și către noile dezvoltări din zona străzii Urușagului și Șesul de Sus
  •  lărgirea și prelungirea străzii Dumitru Mocanu, paralel cu DN1
  •  lărgirea străzii Petuniei pentru asigurarea unui acces corespunzător către noul sector al străzii Dumitru Mocanu

Prin realizarea tuturor acestor lucrări cuprinse în proiect îmi doresc să beneficiem cu toții de următoarele avantaje:

  •  îmbunătățirea condițiilor de circulație auto
  •  creșterea gradului de siguranță a circulației publice
  •  scăderea gradului de poluare
  •  redarea unui ambient plăcut zonei”, a adăugat Bogdan Pivariu.

 

CITEȘTE ȘI:

Bani pentru extinderea rețelelor publice în comuna Florești, din programul „Anghel Saligny”

Pas important pentru Podul Răsăritului. A fost semnat contractul de finanțare prin programul Anghel Saligny

abonare newsletter