Administrație

Bani pentru extinderea rețelelor publice în comuna Florești, din programul „Anghel Saligny”

Comuna Florești primește aproximativ 20 de milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării, prin programul „Anghel Saligny”. Peste 1,2 miliarde de lei ajung la Cluj, din bugetul total de 65,5 miliarde de lei al programului.

Bani pentru extinderea rețelelor publice în comuna Florești, din programul „Anghel Saligny”. Foto: Facebook/ Bogdan Pivariu

 

 


Ministerul Dezvoltării a publicat lista proiectelor din județul Cluj care vor primi finanțare prin programul „Anghel Saligny”. În total, ministerul va finanța 108 obiective de investiții din județul Cluj, în valoare totală de 1.219.900.480,46 lei.

 


În comuna Florești, cea mai mare sumă este alocată proiectului ce vizează execuția, extinderea și modernizarea sistemului de canalizare menajeră în localitatea Tăuți - 14.942.646 lei. 

De asemenea, două proiecte ce vizează extinderea rețelelor publice sunt finanțate din programul Anghel Saligny, după cum urmează: 


  • Extindere rețele de utilități publice, apă, canalizare și iluminat public stradal pentru proiectul „Modernizare străzi și amenajări urbanistice prin extindere platformă drumuri în comuna Florești, jud. Cluj-faza I”: 2.739.797,55 lei;
  • Extindere rețele de utilități publice – apă, canalizare menajeră și iluminat public stradal pentru proiectul „Modernizare prin asfaltare străzi locale în localitatea Florești, comuna Florești, județul Cluj”: 2.252.895,42 lei.

Opt proiecte au fost depuse spre finanțare

Administrația floreșteană a depus 8 proiecte prin programul programul „Anghel Saligny”, a anunțat primarul comunei anul trecut, în noiembrie, la un post local de radio. 

„Comuna Florești a depus 8 proiecte pe Programul Național de Investiţii «Anghel Saligny». Toate vizează modernizări, extinderi de apă-canal. Este foarte important pentru noi să accesăm aceste fonduri pentru a putea grăbi modernizarea și a rezolva cât mai multe probleme în comunitatea noastră”, a declarat Pivariu, într-o emisiune radio. 


Pivariu a mai precizat că s-a depus și o cerere de finanțare pentru canalizare în satul Tăuți, singurul sat din comună care nu are sistem de canalizare.

„Sumele sunt foarte mari, avem inclusiv un proiect care vine să ajute și să rezolve problema canalizării în comuna Florești. Proiectul propune o canalizare paralelă cu cea existentă la momentul de față, care ar degreva partea sudică. Este destul de scump pentru că se face prin subtraversări, fiind o tehnică mai nouă. Se ridică la aproximativ 37 mil. lei”, a explicat Bogdan Pivariu.


Potrivit edilului, mai au fost depuse proiecte de modernizare a drumurilor, din zona Terra sau Avram Iancu, iar acestea se vor realiza cu toate utilitățile necesare.

25 de județe au aprobate listele în cadrul Programului Anghel Saligny

Lista obiectivelor de investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării, prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”, a fost finalizată recent pentru alte patru județe și este publicată pe pagina ministerului, anunță Cseke Attila. Astfel, au fost finalizate și listele cu obiectivele de investiții ce vor fi realizate în județele Botoșani, Cluj, Sălaj și Vrancea, urmând alocările și pentru celelalte județe. Aceste județe se alătură celorlalte 21 (Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Mureș, Olt, Sibiu, Suceava, Tulcea și Vâlcea), precum și sectoarelor municipiului București, care au primit finanțare prin Program, a precizat ministrul.

Pentru județul Cluj, ministerul va finanța 108 obiective de investiții, în valoare totală de 1.219.900.480,46 lei.

Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și reabilitează drumurile și podurile. Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanțare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar și lista sumelor repartizate pe județe, iar, până la termenul de depunere a solicitărilor, autoritățile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.

CITEȘTE ȘI:

Ce proiecte din Cluj-Napoca primesc bani prin programul Anghel Saligny? VEZI LISTA

Ultimele Stiri
abonare newsletter