Administrație

Cum se schimbă prioritățile Consiliului Județean? Mai mulți bani pentru apărare, școli și sănătate

Bani pentru bursele elevilor, decontarea lucrărilor de asfaltare, bani pentru spitale și pentru apărare, sunt prioritățile județului Cluj. Consiliul Județean pregătește rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli!

sursă foto Facebook Consiliul Județean Cluj sursă foto Facebook Consiliul Județean Cluj

 

Începutul de an școlar aduce modificări substanțiale în bugetul Consiliului Județean Cluj care va aloca nu mai puțin de 7.246.000 lei pentru școlile aflate în subordine și pentru bursele elevilor.


„Bugetul județului Cluj va fi suplimentat la partea de cheltuieli cu suma de 7.246.000 lei la capitolul «Învățământ», respectiv suma de 6.672.000 lei la «Programul pentru școli al României» și suma de 574.000 lei pentru școlile speciale aflate sub autoritatea Consiliului Județean, pentru finanțarea burselor elevilor”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi votat miercuri de consilieri.

Pe locul doi în topul alocărilor se află nelipsitele asfaltări ale drumurilor județene.


„Bugetul județului va fi suplimentat cu suma de 4.950.000 lei la capitolul «Transporturi» pentru decontarea lucrărilor de întreținere drumuri județene. 

Forul județean trebuie să găsească un spațiu pentru desfășurarea activității Centrului Militar Zonal Cluj, care va intra într-un proces amplu de modernizare.


Încă din luna aprilie, Ministerul Apărării Naționale a comunicat Consiliului Județean începerea lucrărilor de renovare/modernizare începând cu luna noiembrie, lucrări care vor avea o perioadă de execuție de doi ani. 

„În vederea asigurării spațiului necesar funcționării centrului militar zonal Cluj, în lipsa unui imobil aflat în proprietatea Consiliului Județean Cluj, care să fie potrivit specificului activității centrului militar zonal, este necesară relocarea urgentă prin închirierea unui spațiu corespunzător. Având în vedere solicitarea privind Centrul Militar Zonal Cluj, propunem suplimentarea prevederilor bugetare pe anul 2022 la capitolul «Apărare națională» cu suma de 420.000 lei pentru plata chiriei”, se arată în proiectul de hotărâre.


Cine a mai cerut bani și de unde ia Consiliul Județean

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a cerut o suplimentare în valoare de 171.000 lei pentru achiziționarea unui microscop confocal. Totodată, Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa a solicitat suplimentarea bugetului pentru anul 2022 cu suma de 65.000 lei pentru lucrări de reparații la centrala termică. Ambele unități sanitare vor primi acești bani.

„În urma analizei efectuate asupra stadiului proceselor din instanță în legătură cu despăgubirile și cheltuielile judiciare legate de exproprieri terenuri Pistă 3500 m Aeroport, s-a constatat posibilitatea disponibilizării sumei de 236.000 lei”, arată instituția. 


De asemenea, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj a solicitat aprobarea achiziției unei rampe de acces modulară și rulabilă în valoare de 40.000 lei, necesară corpului de clădire unde activează Serviciul de Evaluare Complexă a Copilului.

Biblioteca Județeană Octavian Goga Cluj a solicitat suplimentarea bugetului aprobat pentru anul 2022 din fonduri externe nerambursabile cu suma de 31.310 lei, sumă provenind din proiectul „Ukrainian Hub@ Cluj County Library”, finanțat de Ambasada SUA la București.

CITEȘTE ȘI:

Bani pentru aquapark la rectificarea bugetului local

A doua rectificare bugetară: Guvernul taie din cheltuieli la Senat, CSM, ICCJ, Apărare şi Cultură. Ce ministere vor primi mai mulţi bani

Analiză. Primăria Cluj-Napoca taie finanţarea de la metrou, modernizarea unor străzi, inclusiv Calea Mănăştur, poduri şi parcuri pentru aqua park şi viitorul bazin de înot din Borhanci!

Ultimele Stiri
abonare newsletter