Administrație

Au început lucrările de asfaltare pe strada Eroilor din Florești. Pivariu: „Încă o etapă de verificări a stadiului lucrărilor”

Lucrările la strada Eroilor din comuna Florești continuă într-un ritm alert. Primarul Bogdan Pivariu a fost într-o vizită pe șantier pentru a supraveghea lucrările.

Lucrările la strada Eroilor din comuna Florești continuă într-un ritm alert/ Foto: Facebook - Bogdan Pivariu Lucrările la strada Eroilor din comuna Florești continuă într-un ritm alert/ Foto: Facebook - Bogdan Pivariu

 

 


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat că au început lucrările de turnare a asfaltului pe prima bandă de pe strada Eroilor, în ciuda temperaturilor ridicate de afară.

 


„Încă o etapă de verificări a stadiului lucrărilor care se realizează în proiectul modernizării străzii Eroilor.

Astăzi (joi, 25 august - n. red. ) au început lucrările de așternere a primei benzi,  turnare a mixturii asfaltice pe partea dreaptă dinspre cartier Cetatea Fetei,  pe o lungime de aproape 350 metri liniari, până la intersecția cu str. Cetății! 


Mă bucur să constat că în ciuda temperaturilor ridicate și a condițiilor dificile pentru răcirea asfaltului, s-a început și așternerea mixturii asfaltului pe banda a doua de turnare!”, a transmis Bogdan Pivariu. 

 


Prima „stradă smart” din comuna Florești

Strada Eroilor va avea trei benzi auto, trotuare late de o parte şi de alta a tramei stradale, piste de biciclete, perdea verde de arbori de-a lungul lungimii străzii. Cu un aspect modern cu treceri de pietoni evidenţiate şi suprailuminate LED, strada Eroilor va fi prima stradă smart din comuna Floreşti.

Lucrările sunt finanțate din bugetul local și PNDL. Potrivit anunțului de licitație lucrările la strada Eroilor sunt estimate la 10 milioane de lei, iar termenul de execuție a lucrărilor este de șapte luni. 


Începute inițial în anul 2019, lucrările pe strada Eroilor au fost oprite după ce societatea de Construcții Napoca SA, firma care trebuia să se ocupe de proiect, a anunțat la începutul lui 2021 că a reziliat contractul cu Primăria Florești pentru modernizarea străzii.

După ce Bogdan Pivariu a criticat în repetate rânduri ritmul lent în care lucrările la strada Eroilor se desfășoară, directorul societății a acuzat primăria că a refuzat să participe la dialog pentru deblocarea situației, că administrația a sfidat obligațiile sale contractuale, arătând că societatea nu a putut continua lucrările din motive obiective. 

 

CITEȘTE ȘI:

Strada Eroilor din Florești, gata înainte de termen? „Cu certitudine, anul acesta va fi gata”

Lucrările la strada Eroilor, ȋn linie dreaptă. Pivariu: „Voi supraveghea de aproape ca ritmul să se păstreze”

Când începe licitația publică pentru strada Eroilor din Florești? Primarul Pivariu a făcut anunțul. Strada va avea trei benzi

Floreștiul „înoată contra curentului”. Comuna și-a mărit populația de circa 10 ori, în ultimele două decenii

abonare newsletter