Administrație

Noi echipamente pentru detectarea incendiilor pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu" Cluj

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj implementează un nou proiect finanțat din fonduri europene.

 

În data de 11 august, Aeroportul Internațional Cluj și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii au semnat Contractul de Finanțare pentru realizarea obiectivului de investiții „Sistem integrat de detecție și alarmare la incendiu”, proiect cofinanțat de Uniunea Europeană 🇪🇺, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.


Proiectul constă în dotarea construcțiilor aeroportuare cu echipamente de detecție, semnalizare și alarmare în caz de incendiu, interconectate prin fibră optică într-un singur sistem integrat de detecție și alarmare.

Potrivit unui comunicat de presă al aeroportului, „noile echipamente de detecție și alarmare a incendiilor vor asigura detectarea în timp scurt și cu o precizie ridicată a zonei unde apare o situație de urgență, ceea ce va determina reducerea timpilor de intervenție a personalului din cadrul serviciului privat pentru situații de urgență a aeroportului și vor asigura creșterea nivelului de siguranță pe aeroport".


Valoarea totală a contractului de finanțare este de 779.486,44 lei, din care valoarea cofinanțată de Uniunea Europeană este de 544.123,26 lei.

Proiectul are o perioadă de implementare de 38 de luni, respectiv între 1 august 2020 – 30 septembrie 2023.

CITEȘTE ȘI:

Incendiu de vegetație la Florești! Pompierii au intervenit cu două autospeciale - FOTO

Ce s-a ales de proiectele ambițioase ale Aeroportului Internațional Cluj? Terminal nou, intermodal, extinderea pistei?

Cum au crescut împreună Aeroportul Cluj și Wizz Air? Compania din Ungaria face mai mult de jumătate din traficul de pe Aeroportul Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter