Administrație

Emil Boc, live pe Facebook în toiul nopții. „Vedeți cât de pustiu e Clujul, între ghilimele?”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a făcut un live pe Facebook miercuri noaptea din centrul orașului, înconjurat de tinerii veniți la Untold. Acesta a anunțat că pe durata festivalului Untold, Casa de Cultură a Studenților va fi iluminată în culoarea mov.

 

Cu ocazia live-ului pe Facebook, Emil Boc a prezentat iluminat arhitectural Casa de Cultura a Studenților „Dumitru Fărcaș”.


„Vă puneți întrebarea ce caută ăsta la 10.30 noaptea în centrul Clujului. Nu pare a fi ora 22.30, este în preajma festivalului, cu mult dinamism, foarte mulți tineri pe stradă prezenți, care se pregătesc de începerea festivalului Untold. N-ai spune că e 10.30 seara și atunci pe bună dreptate vă întrebați ce caut eu aici cu acest live. În această seară vrem să dăm în folosință sau să inaugurăm iluminatul arhitectural la Casa de Cultură a Studenților Dumitru Fărcaș. Un iluminat arhitectural care ne va permite să îl folosim la evenimente, cu diverse ocazii, un anumit tip de iluminat va fi în permanență cum este vis a vis la BCU (Biblioteca Centrală Universitară), albastru. La Casa de Cultură vom avea un iluminat în diverse culori, la Ziua Națională în culorile tricolor, la ziua Franței în culorile Franței, cum a fost cazul Ucrainei, în culorile Ucrainei. Vobesc de generozitatea iluminatului arhitectural care ne permite acest lucru. Pe părțile laterale iluminatul va rămâne în permanență. Pe partea centrală este un joc de lumini între galben și mov. Joc de lumini care prezintă o alternanță, după care va rămâne o singură culoare pentru Untold, de a marca o sărbătoare la Cluj. Nu va rămâne în permanență așa, o folosim la momente oficiale importante, de sărbătoare”, a spus edilul Clujului.

Pe clădire au fost montate 77 proiectoare, iar valoarea lucrărilor se ridică la 395.883 lei.


Boc a mai spus că urmează două catedrale și mai multe poduri să aibă iluminat arhitectural.

„Pot fi adaptate orice culori. Mă bucur că funcționează sistemul, urmează cele două catedrale, Catedrala Sf. Mihail și Catedrala Ortodoxă să fie modernizate cu iluminat arhitectural, după aceea câteva poduri din Cluj vor fi iluminate modern, să dăm o pată de culoare și divertisment Clujului. Este o formă indirectă de a aduce un omagiu maestrului Dumitru Fărcaș. Acest titan al folclorului românesc și pe care românii nu îl vor uita niciodată”, a mai spus Boc.


În timpul live-ului, primarul a stat de vorbă și cu tinerii veniți la Untold, a dat mâna cu ei, i-a întrebat din ce orașe vin și la final le-a transmis un mesaj.

„Ne bucurăm să vedem atâta tineret bucurându-se de cel mai important festival din Europa și de referință din întreaga lume. Vedeți cât de pustiu e Clujul la ora aceasta, între ghilimele? Sute de tineri sunt la festival, veniți pentru un eveniment major al Clujului, veniți din toată lumea. Bravo, vă felicităm. Distracție faină la festival, să vă simțiți bine pentru că până la urmă e un festival al bucuriei, al tinereții și al bunului simț și al muzicii de calitate”, a încheiat Boc.

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc i-a adus un ultim omagiu Ioanei Costaș, directoarea delegată a Institutului Francez din Cluj

Casa de Cultură a Studenților va fi reabilitată! Ce lucrări de modernizare pregătește Primăria?

Emil Boc, în mare formă la inaugurarea bazei „La Terenuri”. A făcut sport, a jucat ping-pong și a „antrenat” echipa de copii. VIDEO

abonare newsletter