Actualitate

Emil Boc i-a adus un ultim omagiu Ioanei Costaș, directoarea delegată a Institutului Francez din Cluj

Primarul Emil Boc și-a exprimat condoleanțele la Institutul Francez din municipiul Cluj-Napoca, unde cei care au cunoscut-o pe Ioana Costaș, directoarea delegată, și-au luat rămas bun.

Primarul Emil Boc și-a exprimat condoleanțele la Institutul Francez din Cluj-Napoca, unde cei care au cunoscut-o pe Ioana Costaș/ Foto: Facebook - Emil Boc Primarul Emil Boc și-a exprimat condoleanțele la Institutul Francez din Cluj-Napoca, unde cei care au cunoscut-o pe Ioana Costaș/ Foto: Facebook - Emil Boc

 

Primarul Emil Boc a semnat luni cartea de condoleanțe deschisă de echipa Institutului Francez din Cluj-Napoca, după decesul Ioanei Costaș, care a murit la vârsta de doar 36 de ani.


„Drum lin printre îngeri, Ioana Costaș! Sincere condoleanțe familiei și prietenilor!

Un om extraordinar a plecat dintre noi mult prea repede. În numele comunității noastre am semnat astăzi cartea de condoleanțe deschisă de echipa Institutului Francez din România la Cluj-Napoca. În calitate de director delegat al acestei instituții, doamna Dr. Ioana Costaș a avut o implicare remarcabilă în dezvoltarea dimensiunii culturale, sociale și de tineret a municipiului nostru. Îi rămânem recunoscători pentru întreaga contribuție adusă Clujului. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a scris edilul.


„Pierderea ei atât de bruscă ne marchează profund”

Titulară a unui doctorat în literatură franceză la Sorbona, Ioana Costaș și-a început activitatea la Institutului Francez în 2013, inițial în cadrul mediatecii și mai apoi ca și responsabil de comunicare și de cooperare universitară, potrivit Institutului Francez din România la Cluj-Napoca. În septembrie 2019 a preluat postul de director delegat al Institutului Francez din România la Cluj.

Foarte activă și implicată, Ioana Costaș a regândit activitatea instituției în contextul pandemiei de Covid-19, a marcat cu originalitate și creativitate aniversarea de 30 de ani ai Institutului francez la Cluj și a inițiat proiecte de anvergură precum Apropiați.Spargem Zidurile – schimb de artiști street art între Cluj și Nantes, seria de dezbateri și ateliere dedicate industriilor culturale precum și o multitudine de activități pentru publicul tânăr.


„Având competențe profesionale și calități umane de excepție, Ioana a fost un suflet nobil și generos, în permanență orientată către inovație, fiind foarte apreciată de colegii săi de la Institutul Francez din România și de la Ambasada Franței, precum și de toți partenerii care au cunoscut-o. Pierderea ei atât de bruscă ne marchează și ne întristează profund. 

În aceste momente dureroase, transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate. Odihnă veșnică, Ioana! Rămâi mereu vie în inimile noaste”, au transmis în urmă cu două zile reprezentanții Institutului Francez din România la Cluj-Napoca.


 

CITEȘTE ȘI:

A murit Ioana Costaș, directoare delegată a Institutului Francez din Cluj: „Răpusă de o boală nemiloasă la 36 de ani”

Un artist clujean a murit ÎNECAT la Vama Veche

A murit Ștefan Petreuș, parte a duetului Frații Petreuș. Boc: „Am avut plăcerea să-l întâlnesc. M-au uimit talentul și pasiunea autentică”

Ultimele Stiri
abonare newsletter