Administrație

COADĂ la aparatele de colectare selectivă. Clujenii reciclează și primesc bilete gratis de autobuz

Aparatul de colectare selectivă a deșeurilor, inaugurat în cartierul Zorilor în cadrul unu proiect pilot, este deja un succes. Clujenii stau la coadă să recicleze ambalaje și să își primească biletele gratuite la transportul în comun.

Clujenii reciclează și primesc bilete gratis de autobuz. Foto: Facebook/ Radu Boloveschi Clujenii reciclează și primesc bilete gratis de autobuz. Foto: Facebook/ Radu Boloveschi

 

 


Primăria Cluj-Napoca a inaugurat luni un aparat de colectare selectivă a ambalajelor, unde clujenii pot primi un bilet gratuit cu 2 călătorii în schimbul a 15 deșeuri reciclate. Consilierul local USR Radu Boloveschi a făcut o vizită în zonă marți, arătând că clujenii stau la coadă ca să folosească noul aparat.

 


„Coadă la colectat selectiv, la noul aparat din Piața Zorilor. Chiar dacă au trecut 3 ani de când colectarea selectivă este obligatorie, încă nu avem un sistem funcțional la nivel de municipiu. Sper ca acest proiect pilot să demonstreze interesul cetățenilor şi, în curând, să avem colectare selectivă pe bune, în Cluj-Napoca”, a transmis Radu Boloveschi.

Voucher eliberat de aparatul de reciclare, pe baza căruia se pot obține bilete gratuite. Foto: Facebook/ Radu Boloveschi

Reciclezi și călătorești gratuit 

Un nou proiect pilot destinat colectării selective și reciclării a fost inaugurat la Cluj-Napoca. De luni, 25 iulie, în Piața agroalimentară Zorilor este amplasat un container pentru colectarea deșeurilor provenite din ambalaje de băuturi - sticlă, plastic, aluminiu/metal. În schimbul a 15 ambalaje reciclate, clujenii obțin un bilet gratuit cu două călătorii pentru transportul public urban. 


Luni, 1 august, va fi deschis un alt punct de reciclare de acest tip la Piața agroalimentară Flora din cartierul Mănăștur.

Proiectul este realizat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca în parteneriat Envipco Solutions - Production, Compania de Transport Public - CTP Cluj-Napoca și Supercom SA, iar costul biletelor eliberate gratuit pentru cetățeni este suportat de Terapia - o companie Sun Pharma. 


VEZI CARE SUNT PAȘII CARE TREBUIE URMAȚI AICI.

Biletele de transport în comun s-au scumpit la 1 iulie

Biletele de călătorie pe mijloacele de transport în comun s-au scumpit, de la 1 iulie, în Cluj-Napoca. Ultima scumpire la prețul biletelor, abonamentelor și cardurilor de călătorie ale CTP a fost în 2018.


Prețul unui bilet, valabil pentru o călătorie, a crescut de la 2,5 lei la 3 lei.  Pentru două călătorii, clujenii plătesc 6 lei. Și biletul pentru transportul de noapte s-a scumpit, de la 4 lei, la 5 lei.

Un bilet urban de 30 de minute costă 3 lei de la 1 iulie, iar cel de 60 de minute - 6 lei.

De asemnea, un abonament pentru o zi pe toate liniile costă acum 20 de lei, față de 14 lei. Pentru un abonament pentru trei zile, toate liniile, clujenii plîtesc 33 de lei față de 23 de lei.

Un abonament lunar pe o linie costă 90 de lei, de la 70 de lei. Un abonament lunar pe două linii ajunge la suma de 122 de lei față de 95 de lei.

CITEȘTE ȘI:

Biletul „de reciclare”! Transport gratuit pe autobuz pentru clujenii care reciclează

Ultimele Stiri
abonare newsletter