Administrație

Modernizarea străzii Eroilor din Florești intră într-o nouă etapă. Va fi prima „stradă smart” din comună

Modernizarea străzii Eroilor din comuna Florești continuă într-un ritm alert. Primarul comunei, Bogdan Pivariu, inspectează aproape zilnic cum decurg lucrările, iar potrivit acestuia modernizarea străzii Eroilor a intrat într-o nouă etapă.

Modernizarea străzii Eroilor din comuna Florești continuă în ritm alert/ Foto: Facebook - Bogdan Pivariu Modernizarea străzii Eroilor din comuna Florești continuă în ritm alert/ Foto: Facebook - Bogdan Pivariu

 

Potrivit primarului comunei Florești, de marți, 19 iulie, au început lucrările la dezafectarea porțiunii de trotuar vechi de pe tronsonul cuprins între strada Stejarului până la intersecția cu strada Cetății.


 

Edilul a amintit că pietonii pot folosi exclusiv pe zona amintită porțiunea de trotuar nou-edificată, de pe partea stângă a străzii.


 

„Din această dimineață (19 iulie - n.red.) au început lucrările la dezafectarea porțiunii de trotuar vechi de pe tronsonul cuprins între strada Stejarului până la intersecția cu strada Cetății.


Pentru a înlesni accesul utilajelor, pietonii pot folosi exclusiv pe zona amintită porțiunea de trotuar nou-edificată, de pe partea stângă a străzii (pe sensul dinspre Cetatea Fetei).

În același timp, continuă în ritm susținut lucrările de întubare a Văii Sânăslăului în sectorul cuprins între străzile D. Mocanu/Ioan Rusu”, a transmis Bogdan Pivariu.


Strada Eroilor, prima „stradă smart” din Florești

Strada va avea trei benzi auto, trotuare late de o parte şi de alta a tramei stradale, piste de biciclete, perdea verde de arbori de-a lungul lungimii străzii. Cu un aspect modern cu treceri de pietoni evidenţiate şi suprailuminate LED, strada Eroilor va fi prima stradă smart din comuna Floreşti.

Lucrările sunt finanțate din bugetul local și PNDL. Potrivit anunțului de licitație lucrările la strada Eroilor sunt estimate la 10 milioane de lei, iar termenul de execuție a lucrărilor este de șapte luni. 


Lucrările pe strada Eroilor, începute inițial în 2019, au fost oprite după ce societatea de Construcții Napoca SA, firma care trebuia să se ocupe de proiect, a anunțat la începutul lui 2021 că a reziliat contractul cu Primăria Florești pentru modernizarea străzii.

După ce Bogdan Pivariu a criticat în repetate rânduri ritmul lent în care lucrările la strada Eroilor se desfășoară, directorul societății a acuzat primăria că a refuzat să participe la dialog pentru deblocarea situației, că administrația a sfidat obligațiile sale contractuale, arătând că societatea nu a putut continua lucrările din motive obiective. 

 

CITEȘTE ȘI:

Primarul Floreștiului, în inspecție pe șantiere. Care este stadiul celor mai importante lucrări din comună?

Lucrările la strada Eroilor, ȋn linie dreaptă. Pivariu: „Voi supraveghea de aproape ca ritmul să se păstreze”

Încep lucrările pe Eroilor, viitoarea „stradă smart” din Florești. Apar: o bandă auto suplimentară, piste de biciclete și trotuare

Napoca SA reziliază contractul pentru strada Eroilor din Florești și anunță că va da în judecată administrația locală

abonare newsletter