Administrație

Lucrări pe strada Eroilor din Florești! Se aplică restricții de circulație, începând de luni

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat că de luni, 27 iunie, vor fi impuse o serie de restricții în cadrul proiectului de modernizare a străzii Eroilor.

Vor fi impuse o serie de restricții în cadrul proiectului de modernizare a străzii Eroilor/ Foto: Facebook - Bogdan Pivariu Vor fi impuse o serie de restricții în cadrul proiectului de modernizare a străzii Eroilor/ Foto: Facebook - Bogdan Pivariu

 

Potrivit primarului comunei Florești, se impune întreruperea circulației în întregime în zona complex rezidențial Emerald Garden pentru lucrări de dezafectare a podului existent de acces și continuarea operațiunilor de întubare a Văii Sînaslăului.


 

„Restricții/oprirea circulației începând de luni 27 iunie a.c. pentru lucrări în cadrul proiectului de modernizare a străzii Eroilor! Având în vedere evoluția lucrărilor ce se derulează într-unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură, se instituie restricții de circulație pentru următoarea săptămână. 


 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Astfel, se impune întreruperea circulației în întregime în zona complex rezidențial Emerald Garden, pentru lucrări de dezafectare a podului existent de acces și continuarea operațiunilor de întubare a Văii Sînaslăului.


Rutele ocolitoare recomandate pentru riverani sunt strada Porii- strada D. Mocanu- Eroilor (sens spre Lidl), sau strada Porii,- D. Mocanu - D. Tăuțan - DN str Avram Iancu.

Îmi doresc ca vremea să permită continuarea lucrărilor în ritm susținut, să poată fi fructificată la maximum perioada de vacanță a copiilor și cotele de trafic relativ mai scăzute iar etapele acestui proiect să fie realizate în condiții optime, iar perioada de disconfort creată să fie cât mai scurtă”, a anunțat Bogdan Pivariu.


Strada Eroilor, prima „stradă smart” din comuna

Strada Eroilor din comuna Florești va fi prima „stradă smart” din comună, cu piste de biciclete, trotuare și o bandă auto în plus față de numărul prevăzut inițial în proiect.

Lucrările sunt finanțate din bugetul local și PNDL. Potrivit anunțului de licitație, lucrările sunt estimate la 10 milioane de lei. 

Asocierea de firme care va desfășura lucrările este formată din Lukacom Invest SRL (Leader) și Wizland Construct. Termenul de execuție a lucrărilor este de șapte luni. 

Lucrările pe strada Eroilor, începute inițial în 2019, au fost oprite după ce societatea de Construcții Napoca SA, firma care trebuia să se ocupe de proiect, a anunțat la începutul lui 2021 că a reziliat contractul cu Primăria Florești pentru modernizarea străzii.

După ce primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a criticat în repetate rânduri ritmul lent în care lucrările la strada Eroilor se desfășoară, directorul societății a acuzat primăria că a refuzat să participe la dialog pentru deblocarea situației, că administrația a sfidat obligațiile sale contractuale, arătând că societatea nu a putut continua lucrările din motive obiective. 

 

CITEȘTE ȘI:

Încep lucrări pe două străzi din Florești, luni! Se aplică restricții de circulație până în iunie, respectiv iulie

Încep lucrările pe Eroilor, viitoarea „stradă smart” din Florești. Apar: o bandă auto suplimentară, piste de biciclete și trotuare

Napoca SA reziliază contractul pentru strada Eroilor din Florești și anunță că va da în judecată administrația locală

abonare newsletter