Actualitate

Adrian Ghenie, pictorul care a studiat la Cluj, a vândut un tablou cu 10 milioane de dolari

Pictorul Adrian Ghenie a vândut opera „Bătaie cu plăcinte” în schimbul sumei de 10.371.116 dolari, un nou record pentru artistul scolit la Cluj-Napoca. Tabloul a fost tranzacționat la o expoziție din Hong Kong.

Adrian Ghenie, pictorul român. FOTO: Adrian Ghenie Instagram

Casa de licitație Christie’s a anunțat că opera vândută de Ghenie reprezintă un nou record pentru artistul român. El a mai a avut o pictură care s-a vândut cu 9.286.700 de dolari în luna mai.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Ghenie a mai avut picturi care s-au vândut în schimbul unor sume fabuloase. De exemplu, „Nickelodeon” este o operă de artă care  a fost estimată la 1,1 milioane de euro și vândută în cele din urmă cu 8 milioane de euro, într-o licitație Christie’s din 2016.


„Adrian Ghenie este unul dintre cei mai celebrați artiști contemporani ai generației sale și este acceptat și îmbrățișat la scară largă de muzee și colecționari din toată lumea. Tehnica sa expresivă este combinată cu imagini istorice convingătoare și motive cinematografice care explorează complexitățile universale ale umanității. Includerea acestei lucrări în licitația noastră de seară din Hong Kong, alături de expoziția revoluționară Flesh and Soul: Bacon/Ghenie demonstrează dedicarea Christie’s de a aduce cele mai importante tablouri unui public internațional.”, a declarat Cristian Albu, Directorul Internațional al Departamentului de Artă a Secolelor XX și XXI de la Christie’s Asia Pacific, citat de Alephnews.

Opera „Bătaie cu plăcinte” are 3,5 metri lățime și 3 metri înălțime, fiind cea mai mare pânză pe care a pictat artistul român până în prezent. Adrian Ghenie este originar din Baia Mare și fost student la Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca. El a fondat Galeria „Plan B”, alături de Mihai Pop, un fost coleg.

CITEȘTE ȘI:

Pictorul care a uimit New York-ul. Adrian Ghenie, absolvent UAD Cluj, a vândut un tablou cu 2,2 MILIOANE DE EURO

Artistul clujean Adrian Ghenie a dat lovitura la Hong Kong

Ultimele Stiri
abonare newsletter