Actualitate

Zonă superbă lângă Someș, la Cluj, dar îngropată în gunoaie: „Poate fi declarată arie naturală protejată urbană” FOTO

O zonă din Cluj unde râul Someș se revarsă în „mici bălți” este superbă, dar și îngropată în gunoaie. Locația are însă potențialul de a deveni arie naturală protejată urbană.

Zonă superbă lângă Someș, la Cluj, îngopată în gunoaie / Foto: Facebook - Someșul nostru Zonă superbă lângă Someș, la Cluj, îngopată în gunoaie / Foto: Facebook - Someșul nostru

 

 


Comunitatea „Someșul nostru” a postat pe rețelele de socializare fotografii cu o zonă superbă din Cluj, unde „Someșul se revarsă în mici bălți”.

 


Această zonă ar putea să devină arie naturală protejată urbană, spun cei de la „Someșul nostru”, însă trebuie luate măsuri.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Locul se află lângă Compania de Apă Someș, la limita dintre Cluj-Napoca și Florești.


„O nouă arie naturală urbană în Cluj? Zona asta unde Someșul se revarsă în mici bălți e realmente superbă! Puțini clujeni știu că deși ajungi doar din Florești lângă Compania de Apă Someș SA, de fapt arealul ține de Cluj-Napoca, nu de Florești, pentru că limitele UAT Cluj-Napoca sunt până la barajul din imagine, pe conturul companiei.

De aceea și cerem o fâșie de câțiva metri pentru pistă și alee de la companie ca să ajungem la limita administrativă a Clujului, apoi să continuăm prin Florești și Gilău. La un moment dat, suntem siguri că se va rezolva cu compania de apă pentru a retrasa limita de protecție sanitară și astfel gardul să fie mutat puțin. Ca să ne asigurăm de protejarea zonei ăsteia, se poate declara arie naturală protejată urbană.


Aici filmăm cu poetul Florentin Popa, surprins de Radu Gaciu, cum dă de gard. Ne bazăm pe o poveste mai veche cu el în care ne zicea cum încerca să găsească o alternativă de plimbare /mers spre Cluj, în afară de drumul național”, au spus cei de la „Someșul nostru”.

De asemenea, o problemă destul de comună apare și aici: gunoaiele pun stăpânire pe această zonă superbă.

„Din pacate, o problemă persistă: gunoaiele sunt peste tot, la baraj, pe maluri, în crengi, în bălți revărsate, o instalație imensă de societate contemporană”, se mai arată în postarea de la „Someșul nostru”.

Redacția monitorulcj.ro a solicitat informații privind această problemă de la Primăria Cluj-Napoca, iar răspunsul va fi publicat ulterior.

CITEȘTE ȘI:

50 de voluntari au curățat Pădurea Hoia de gunoaie! CERT: „Am redescoperit verdele și prospețimea pădurii” FOTO

5.000 kg de gunoaie, adunate de zeci de oameni cu spirit civic de pe Dealul Fânațelor: „Am avut 26 de voluntari ucraineni”

Pârâul Becaș, plin de gunoaie. „Soluții? Barieră de deșeuri instalată mai repede”- FOTO

abonare newsletter