Actualitate

Perioada de autorecenzare a fost PRELUNGITĂ. Termenul final este 27 mai

Perioada de autorecenzare se prelungește până pe 27 mai, au precizat vineri reprezentanții Institutului Național de Statistică (INS).t

Perioada de autorecenzare a fost prelungită până în 27 mai/FOTO - Facebook/Municipiul Cluj-Napoca Perioada de autorecenzare a fost prelungită până în 27 mai/FOTO - Facebook/Municipiul Cluj-Napoca

 

Perioada de autorecenzare pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor a fost prelungită până pe 27 mai, ca urmare a interesului crescut manifestat de populaţie, dar şi pentru diminuarea costurilor, a anunţat, vineri, preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Tudorel Andrei, într-o conferinţă de presă.


 

„Am propus preşedintelui Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor, domnului ministru Lucian Bode, o propunere de hotărâre. 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Dânsul a fost de acord cu această propunere de hotărâre şi într-un timp record, uitaţi că se poate în administraţia publică ca în decurs de două ore să avem această hotărâre din partea unui colectiv foarte larg, întrucât în CCRP sunt foarte mulţi membri din foarte multe instituţii. 


Şi în aceste condiţii avem hotărârea care reglementează noul calendar şi prelungim perioada de autorecenzare în online cu cele două modalităţi până în data de 27 mai 2022, urmând ca în perioada 31 mai - 17 iulie 2022 să intrăm în teren numai acolo unde nu avem date culese”, a declarat Tudorel Andrei, președintele Insititutului Național de Statistică.

Conform datelor prezentate de preşedintele INS, până la data de 12 mai 2022, au fost colectate peste 8,4 milioane de chestionare, iar gradul de autorecenzare a ajuns la 44%, faţă de ţinta iniţială de 35%. 


Tudorel Andrei a menţionat că România se află peste cota de autorecenzare din unele ţări din Estul Europei. El a declarat că la această dată avem un nivel de autorecenzare asemănător cu cel al Bulgariei. 

Chestionarul se completează pe site-ul www.recensamantromania.ro, începând cu data de 14 martie.


Vezi cum să te autorecenzezi pas cu pas AICI și mai multe instrucțiuni despre autorecenzarea asistată AICI.

 

CITEȘTE ȘI:

Azi începe recensământul populației! Ce trebuie să faci ca să primești o zi liberă de la muncă?

Ultimele Stiri
abonare newsletter