Actualitate

200 de proprietari din Cluj așteaptă de 8 ani banii pentru terenurile expropriate pentru construcţia autostrăzii Sebeş-Turda

200 de locuitori ai județului Cluj așteaptă să-și primească banii pentru terenurile agricole expropriate pentru construcția autostrăzii Sebeș-Turda. Au trecut 8 ani de atunci, dar ei încă nu au primit nimic.

200 de proprietari din Cluj așteaptă de 8 ani banii pentru terenurile expropriate pentru construcţia autostrăzii Sebeş-Turda / Foto: Cătălin Drulă Facebook - Adisan 200 de proprietari din Cluj așteaptă de 8 ani banii pentru terenurile expropriate pentru construcţia autostrăzii Sebeş-Turda / Foto: Cătălin Drulă Facebook - Adisan

 

 


În 2014 când s-a decis construirea autostrăzii A10, de la Sebeș la Turda, 200 de oameni au trebuit să renunțe la terenuri în schimbul unei sume de bani care nu a mai venit, scrie observatornews.ro.

 


De opt ani aceștia așteaptă să fie despăgubiți:

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„Familia a primit o notificare de la CNADNR, cum că o cotă parte a parcelei trebuie să o cedăm statului pentru a construi autostrada. Am auzit că vom fi despăgubiţi. Aşteptăm de opt ani de zile să vină decizia aceasta”, a spus unul dintre proprietarii terenurilor pentru sursa citată.


„Când au început să facă autostrada a venit cineva cu listă să semnăm, am semnat şi am aşteptat să ne dea banii, nu ne-au dat”, a spus un alt proprietar.

Între timp, Compania de Drumuri dă vina pe autoritățile locale pentru că nu au emis planurile de parcelare pe terenuri, iar primarul din Moldovenești spune că a făcut tot ce a ţinut de el.


Bani pentru proprietarii afectați de exproprieri

Guvernul a aprobat în luna aprilie, printr-o hotărâre, suplimentarea cu 266.690 lei a sumei prevăzute ca despăgubire aprobată prin HG nr. 399/2014 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe coridorul de expropriere al Autostrăzii Sebeş-Turda.

Potrivit unui comunicat al Executivului, prin actul normativ au fost actualizate datele de identificare şi sumele aferente despăgubirilor pentru 234 de imobile care au fost afectate de realizarea Autostrăzii Sebeş-Turda, întrucât din suprapunerea planurilor de parcelare peste coridorul de expropriere au rezultat diferenţe ale suprafeţelor cuprinse în anexa nr 2 a HG nr. 399/2014 faţă de suprafeţele rezultate din măsurătorile cadastrale şi diferenţele de categorie de folosinţă.

Sursa citată precizează că banii se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, conform Legii bugetului de stat pe anul 2022, la capitolul „Transporturi” - „Proiecte finanţate din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020 (POIM)” şi „Programe din Fondul European de Dezvoltare Regională” - FEDR.

Foto: Facebook Cătălin Drulă / Adisan

CITEȘTE ȘI:

Mai mulți bani pentru proprietarii afectați de exproprieri pe A10 Sebeș-Turda. Sumă SUPLIMENTATĂ pentru despăgubiri

Au început lucrările pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, zona dealului Oiejdea. Lotul ar fi trebuit dat în folosință în 2021

Ultimele Stiri
abonare newsletter