Actualitate

Cristi Balaj dă asigurări că la CFR Cluj nu se pune problema insolvenței: „Datoria respectivă este către acționari”

Cristi Balaj, președintele lui CFR Cluj, a încercat să explice situația în care se află clubul din Gruia în acest moment din punct de vedere financiar.

Cristi Balaj, președintele CFR Cluj Cristi Balaj, președintele CFR Cluj


Președintele clubului a anunțat că datoriile uriașe care apar în dreptul lui CFR Cluj sunt către acționari, cei care nu vor cere nicio clipă intrarea în a echipei din Gruia. Chiar dacă campioana României are o datorie totală de 26 de milioane de euro, acest lucru nu va afecta într-un fel activitatea echipei.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„Majoritatea sumelor sunt datorate către acționari, sunt cei care au investit în continuare, când vorbeam de acea optimizare și reducere a cheltuielilor. Dorința a fost să achităm marea majoritate a datoriilor care existau și puteau să împiedice rezolvarea licențierii. La 31 martie, documentele pentru licențiere au fost trimise, asta a însemnat să vină și un sprijin financiar din partea finanțatorilor, pentru a rezolva problema. Atât timp cât ei au anunțat disponibilitate, din punctul meu de vedere n-ar trebui să fie o problemă.”,  a declarat Balaj.


Președintele lui CFR a anunțat că în continuare echipa vrea să investească mai mult în jucători tineri și să obțină performanțe pe plan european.

„Asta nu înseamnă că nu suntem preocupați să aducem și să creștem jucători tineri și să facem o echipa competitivă, cu care să participam în faze importante ale competițiilor europene. Aici mă refer la Europa League și ideal la Champions League. Deci, datoria este pentru acționari, or ei nu vor cere niciodată insolvența clubului, pentru că ar însemna să piardă toate aceste sume. Dimpotrivă, ei ne susțin în continuare", a declarat Balaj, la Fotbal Club. 


Fostul arbitru a fost întrebat și de datoria pe care echipa o avea către Primăria Cluj-Napoca.

„Nu mai există pentru Primăria Cluj, s-au achitat toate datoriile. În acest moment, datoriile sunt zero pentru Primăria Cluj. S-au achitat.”, a spus Balaj după ce au apărut informații că există datorii de 360.000 de euro către autoritățile locale.

CITEȘTE ȘI:

OFICIAL. CFR Cluj are 26 de milioane de euro datorii. Clubul pregătește însă noi investiții

CFR Cluj vrea să își modernizeze stadionul și să mărească capacitatea arenei din Gruia

Ultimele Stiri
abonare newsletter