Actualitate

Au fost prelevate probe de apă din Someșul Mic, după ce un utilaj s-a defectat și a cauzat scurgeri de ulei

Angajații SGA Cluj au prelevate probe de apă din Someșul Mic, după ce ieri au fost semnalate scurgeri de ulei dintr-un utilaj care efectuează lucrări în zona Podului Elisabeta.

Excavatorul cu probleme a fost izolat Excavatorul cu probleme a fost izolat

 

Un excavator care utiliza lucrări în zona Podului Elisabeta s-a defectat, iar uleiul hidraulic a ajuns în Someșul Mic. Echipa de muncitori care activa în zonă a izolat excavatorul și a intervenit pentru curățarea albiei. Ulterior, reprezentanții SGA Cluj s-au deplasat în zonă și au prelevat probe de apă.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„Ca urmare a sesizării Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului Cluj-Napoca, reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj s-au deplasat imediat la fața locului și au verificat cursul de apă în zona semnalată (Podul Elisabeta). La suprafața apei erau irizații, pe o distanță de aproximativ 20 de metri. De asemenea, au fost verificate atât tronsonul cursului de apă din amonte, unde se deșfășoară lucrările, cât și cel din aval. Personalul SGA Cluj a rămas în zona Parcului Armătura, fiind pregătit să intervină, în cazul în care ar fi fost necesar. În aval, nu au mai fost observate irizații, pelicula disipându-se prin cele două praguri de fund din zona Podului Elisabeta.”, a transmis Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa.

În această dimineață, angajații SGA Cluj au reluat verificările. Nu au mai fost observate urme ale incidentului produs ieri. Din primele date până în acest moment, rezultate din investigaţiile în teren, se pare că efectul este doar unul local.


Totodată, specialiștii Laboratorului Regional de Calitatea Apei din cadrul instituției  au prelevat probe de apă. În momentul actual, analizele sunt în curs de determinare.   

CITEȘTE ȘI:

Lucrările la malurile Someșului, în avans față de graficul asumat. Un nou pod prinde contur, urmează modernizarea platoului Sălii Sporturilor

Podul Răsăritului „prinde contur”! Cum arată noul pod ce se construiește peste Someș? GALERIE FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter