Actualitate

Americanii susțin eliminarea vizelor pentru românii care călătoresc în SUA

Majoritatea americanilor (53%) susțin eliminarea vizelor pentru românii care călătoresc în SUA în scop turistic sau de afaceri.

Americanii susțin eliminarea vizelor pentru românii care călătoresc în SUA. Sursa foto: depositphotos.com Americanii susțin eliminarea vizelor pentru românii care călătoresc în SUA. Sursa foto: depositphotos.com

 

 


Majoritatea americanilor (53%) susțin eliminarea vizelor pentru cetățenii români, prin includerea României în programul Visa Waiver, relevă un sondaj INSCOP. Doar 21% se opun aderării României în program, în timp ce 25% sunt nehotărâți.

 


Raportat la opțiunile politice, cel mai ridicat sprijin pentru eliminarea vizelor pentru români vine din partea votanților democrați. Astfel, un procent de 57% dintre votanții Partidului Democrat susțin includerea României în programul Visa Waiver, în timp ce 15% se opun, iar 28% sunt nehotărâți.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Dintre votanții Partidului Republican, jumătate (50%) susțin eliminarea vizelor pentru cetățenii români. 29% se opun eliminării vizelor, iar 21% nu și-au format o opinie.


 

Sprijinul votanților independenți pentru eliminarea vizelor pentru români este similar celui înregistrat la nivelul populației generale. Astfel, 54% dintre votanții independenți susțin includerea României în programul Visa Waiver, în timp ce 21% se opun, iar 25% sunt nehotărâți.


„Ponderea populației care susține eliminarea vizelor, mai mult decât dublă decât a celor care se opun”

„Datele arată foarte clar că ponderea populației SUA, a votanților înregistrați, a votanților din toate spectrele politice (democrați, republicani sau independenți) care susțin eliminarea vizelor pentru cetățenii români este mai mult decât dublă comparativ cu ponderea celor care se opun eliminării vizelor. Acest lucru poate contribui suplimentar la eforturile de convingere a membrilor Congresului SUA și ai administrației americane de a include România, unul dintre cei mai serioși aliați ai Americii, în programul Visa Waiver”, a declarat Remus Ștefureac, președinte STRATEGIC Thinking group.

Sondajul de opinie din Statele Unite ale Americii a fost realizat de The Bullfinch Group în parteneriat cu INSCOP Research, în cadrul unui proiect de cercetare susținut de STRATEGIC Thinking Group (Grupul de Gândire strategică). INSCOP Research este una dintre cele mai active și mai respectate instituții de cercetare a opiniei publice din România.

Datele au fost culese în perioada 19-23 februarie 2022 prin interviuri telefonice, volumul eșantionului fiind de 1044 de votanți înregistrați. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%.

Articol realizat de Iulia Costea

FOTO: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Președintele american Joe Biden, reacție la ultimele acțiuni ale Rusiei: „Rusia a decis să rupă o bucată din Ucraina”

Comisar european: „Este momentul ca România să fie membru deplin în Schengen”

Ultimele Stiri
abonare newsletter