Actualitate

Viscolul „face prăpăd” la Cluj. Mai multe drumuri înzăpezite: „De două ore sunt oamenii blocați”. FOTO/VIDEO

Atenționările meteoroligilor de viscol au creat haos în mai multe zone din judeţul Cluj. Anca Marcu, viceprimarul comunei Cojocna, a semnalat că mai mulți oameni sunt blocați între Iuriu de Câmpie și Ceanu Mare.

 

 


În câteva ore de ninsoare s-a acumulat multă zăpadă pe drumuri, iar în unele zone, mulți șoferi se plâng că utilajele de dezăpezire nu au intervenit.

 


Anca Marcu, viceprimarul comunei Cojocna a postat pe pagina sa de Facebook mai multe filmări și fotografii cu șoferi care au rămas blocați cu mașinile în zăpadă.

„De două ore sunt oamenii blocați din Iuriu spre Ceanu Mare si după nenumărate apeluri, am chemat utilajele noastre, care va fac vouă treaba în loc să ne-o facem pe-a noastră ca e destulă.


Consiliul Judetean Cluj , sa postați mâine dimineață ca totul e perfect și câte tone de antiderapant ați folosit ca să fie totul țiplă! ”, a transmis Anca Marcu, viceprimarul comunei Cojocna.

Alți șoferi au semnalat pe grupul InfoTrafic jud. Cluj probleme pe tronsoanele Măguri Răcătău- Someșul Rece și E 60 Poieni-Huedin.


Un alt șofer a semnalat că traficul în zona Leghia este blocat din cauza unui TIR care s-a răsturnat.

„Leghia trafic blocat gheață ,autocare blocate tir răsturnat, de o jumate de oră se așteaptă dezăpezire”, a transmis șoferul.


Pe DN 1, sectorul de drum cuprins între kilometrul 534-552, în județul Cluj, se acționează cu 9 utilaje, circulația rutieră se desfășoară îngreunat din cauza viscolului puternic.

 Lucrătorii au intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil la km 536+400. Potrivit reprezentanților DRDP Cluj, dacă situația vremii se înrăutățește, sectoarele de drum afectate vor fi închise.

Atenționări meteo de VISCOL

Clujul se află sub o avertizare cod portocaliu de vreme rea până marți dimineața. Vânt puternic și ninsoare viscolită, anunțate de meteorologi. 

Din seara zilei de luni și până în dimineața zilei de marți, vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.

 La munte vor fi rafale de 80-110 km/h, iar în Moldova, Transilvania și sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65-70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55-65 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului. De asemenea, până marți la ora 8.00, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110-140 km/h. Va ninge viscolit, local mai abundent (15-25 l/mp), vizibilitatea va fi foarte redusă, iar zăpada troienită.

Totodată, zona de munte din județul Cluj la peste 1.800 de metri este sub cod ROȘU de viscol până la ora 22:00.

Fenomenele meteorologice semnalate vor fi viscol puternic, intensificări ale vântului cu rafale care vor depăși 125...135 km/h, zăpadă puternic troienită și vizibilitate redusă spre zero metri.

CITEȘTE ȘI:

ALERTĂ METEO! Cod ROȘU de vânt puternic și ninsori viscolite în zona de munte din Cluj. Rafale de vânt de 135 km/h la altitudini mari

Avertizare COD PORTOCALIU de vânt în Cluj. Va ninge viscolit, iar vizibilitatea în trafic este afectată

abonare newsletter