Actualitate

OPINIE. Iohannis o ia pe verde.

După ce a rezolvat problema statului de drept, a democratizării instituțiilor și a tăiat și pensiile speciale (în 30 de zile, cum a promis Rareș Bogdan), președintele are timp de adevăratele probleme ale României: educația pentru climă.

În România anului 2022 mai există școli cu toaleta în fundul curții În România anului 2022 mai există școli cu toaleta în fundul curții

 

 


Copiii se îmbolnăvesc în școli. Unii din cauza #COVID19 - nu sunt măști, nu sunt teste, nu sunt vaccinuri pentru ei, ba li se mai taie și bursele -, alții (doar) de la frigul din clase, de la drumurile lungi pe jos, că nu sunt microbuze să-i ducă la școală, din cauza mizeriei și murdăriei, de la toaletele săpate în fundul curții (a propos, a mai căzut vreun copil în budă recent?!) și de la lipsa apei potabile.

 


Alți tineri, copii încă, abandonează școala pentru că familiile lor nu îi mai pot ține la învățătură, pentru că nu au cu ce îi încălța, îmbrăca, hrăni

 


CITEȘTE ȘI:

1 din 3 sate din România nu au semnal pentru internet. Școala online, doar un vis frumos la „țară”

 


Școala gratuită costă prea mult pentru cei săraci. Culmea, exact cei care au mai mare nevoie de ea.

Alte copile devin mame la 14-15 ani pentru că nu le-a spus nimeni ce se petrece cu corpul lor, iar profesorii se feresc ca de Dracu’ de educația sexuală (sau pentru sănătate, oricum i-ar zice). De religie nu se feresc, disciplină obligatorie, unde „un nene în rochie” (citat dintr-un copil de școala primară) te învață că „arză-te-ar focu’…!” și te educă să primești viața-n față cu cunoștințe temeinice despre păcatul originar.


 

CITEȘTE ȘI:

- Cifre ÎNGRIJORĂTOARE! 40% dintre copii nu ar spune dacă ar fi ABUZAȚI SEXUAL!

- Biserica Ortodoxă NU este de acord cu EDUCAȚIA SEXUALĂ în școli: „Sunt deja materii care conțin noțiuni de sexualitate”

 

În tot acest timp, aflăm că prioritatea lui Klaus Iohannis este educația pentru schimbările climatice, probabil singura schimbare cu care poate ține și el ritmul.

La braț cu premierul Ciuca-bătăilor (Nicolae Ionel Ciucă) și ministrul fanfaron al Educației (Sorin Mihai Cimpeanu, îl știți, ăla cu cămașă cu „fereastră” pentru vaccin), care iese zi de zi la televiziuni să ne asigure că școlile nu vor fi închise orice-ar fi… în fine, ei trei, au anunțat astăzi că, gata, România rezolvă problema schimbărilor climatice în Europa, cu cursuri la toate nivelurile de școlarizare, cu vreo două-trei microbuze electrice (poate la Liceul Jean Monnet din București, că pe drumurile desfundate de la țară nicio șansă să circule) și cu împăduriri (elevii sapă gropi, politicienii vin să pună pomișorii „cu verdele-n sus!”, apoi se usucă de sete - și elevii, și pomii -, ca să o luăm de la capăt!).

Bine că avem o direcție strategică!

Că statul de drept, corupția, democratizarea instituțiilor le-a rezolvat deja Iohannis în primul mandat.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Pensii speciale da, burse de merit ba! Consilier USR Cluj: „«România educată» ar trebui botezată «Educația abandonată»”

Abandon şcolar şi educaţie precară. Clujul pierde, anual, sute de elevi

Vaccinurile pentru copiii între 5 și 11 ani ajung în România în această lună. Cât de mare este riscul de miocardită

Fără educație sexuală, România rămâne țara cu cele mai multe mame minore din UE. Clujul are peste 400 mame sub 18 ani

abonare newsletter