Educație

Biserica Ortodoxă NU este de acord cu EDUCAȚIA SEXUALĂ în școli: „Sunt deja materii care conțin noțiuni de sexualitate”

Biserica Ortodoxă Română nu este de acord cu introducerea unei noi materii de educație sexuală în școli, deoarece există deja noțiuni predate la alte materii, susține instituția.

 

 


Biserica Ortodoxă Română (BOR) nu este de acord cu introducerea materiei de educație sexuală în școli. BOR susține că există deja materii în programa școlară care cuprin noținui de educație sanitară și sexuală, potrivit edupedu.ro.

 


Ghidul Biroului Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) prevede predarea noțiunii despre masturbare încă de la grupa de vîrstă de 0-4 ani, însă Biserica Ortodoxă Română susține că este o vârstă prea fragedă pentru predarea acestor noțiuni, având în vedere că în sistemul educațional din România, copiii din această grupă de vârstă sunt ori în creșă, ori la grădiniță în grupa mică.

„În tabelul prezentat în documentul OMS, pe grupa de vârstă 0-4 ani, trebuie predat despre masturbarea timpurie, despre bucuria și plăcerea atingerii propriului corp, iar la abilitățile de dezvoltat intră și exprimarea propriilor necesități ale copiilor, dorințe și limite, în contextul jocului de-a medicul…


Între 4-6 ani, copilul trebuie informat iar despre masturbarea timpurie și despre bucuria și plăcerea atingerii propriului corp, dar și despre sentimentele sexuale apropiere, plăcere și excitare. Trebuie informat și despre relațiile de familie și relațiile dintre persoane de același sex, pentru acceptarea diversității și respectul față de diferitele stiluri de viață”, se arată în comunitatul Bisericii Ortodoxe Române.

BOR nu este de acord cu educația sexuală în școli!

În anul 2019, aproape 750 de minore cu vârsta sub 15 ani au rămas însărcinate, iar alte 17.933 de fete între 15-19 ani au rămas și ele însărcinate. Doar în județul Cluj s-au înregistrat peste 400 de minore care au rămas gravide, potrivit Institutului Național de Statistică (INS). Specialiștii sunt de părere că în multe cazuri, minorele au rămas însărcinate din lipsa educației sexuale.


Cu toate acestea, Biserica Ortodoxă refuză intorducerea unei materii care să conțină toate informațiile necesare legate de viața sexuală a unui om.

„Biserica este favorabilă oricărui tip de educație cu adevărat (nu imaginar), utilă și autentic formatoare pentru copii și tineri.


În legătură cu așa-zisa „educație sexuală” devenită obiectul unor mari presiuni ong-istice și partinice pentru introducerea ei într-o programă școlară deja asfixia(n)tă, ignorându-se sau sfindându-se inclusiv voința părinților și drepturile lor constituționale de a decide asupra educației propriilor copii, Patriarhia Română face următoarele necesare precizări:

Există deja în școlile din Romania materii (în afară de Biologie) al căror conținut este perfect adecvat predării noțiunilor necesare elevilor pe teme legate de sexualitate (Consiliere și dezvoltare personală, Educație pentru sănătate; Pregătiţi pentru viaţă. Educaţie pentru viaţă şi comunitate; Adolescenţă şi autocunoaştere; Mai întâi caracterul.)

Patriarhia Română, dar și celelalte Biserici din România, pledează ferm pentru disocierea programelor școlare de orice tip de ideologie, precum „ideologia de gen” sau de „recomandările” ideologizant-alienante cuprinse în Documentul Biroului Regional OMS pentru Europa și BZgA, intitulat „Standarde pentru educația sexuală in Europa – un cadru pentru factorii de decizie politică, specialiști și autorități din domeniul educației și sănătății”.
Ideologizarea informațiilor transmise elevilor in cadrul școlar, care trebuie sa rămână unul curat și neutru ideologic, inclusiv pe teme legate de sexualitate, este în totală contradicție cu scopul real și ultim al educației: formarea omului în spiritul celor mai înalte valori morale și al eticii virtuții ca expresie a echilibrului și normalității”, se mai arată în document.

CITEȘTE ȘI:

Educația sexuală nu se face în școli, dar copiii primesc „sfaturi“ de la preoți! ÎPS Teodosie combate „păcatul masturbării“ cu 100 de mătănii.

 

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter