Actualitate

Vinerea Verde continuă în Cluj-Napoca în 2022! Transport în comun, GRATUIT pentru clujeni în fiecare vineri

Campania Vinerea Verde continuă în Cluj-Napoca și în anul 2022, a anunțat Emil Boc. Clujenii se pot bucura de o zi din săptămână cu transport gratuit.

Vinerea Verde continuă în Cluj-Napoca în 2022! Transport în comun, GRATUIT pentru clujeni în fiecare vineri Vinerea Verde continuă în Cluj-Napoca în 2022! Transport în comun, GRATUIT pentru clujeni în fiecare vineri

 

 


Primarul Emil Boc a anunțat că și în 2022 clujenii vor putea circula gratuit cu autobuzul în zilele de vineri:

 


„Vinerea Verde continuă la Cluj-Napoca! În 2022, Primăria Municipiul Cluj-Napoca continuă politica publică «Vinerea Verde» pentru încurajarea utilizării mijloacelor de transport în comun și a mobilității urbane alternative. Vinerea verde înseamnă transport gratuit, în zilele de vineri, indiferent de mijlocul de transport în comun, pe toate liniile urbane”, a transmis primarul municipiului Cluj-Napoca.

Clujenii pot călători cu mijloacele de transport în comun de câte ori vor în această zi. Proiectul a fost inițiat în speranța reducerii poluării și a aglomerației în trafic.


Ministerul Mediului a lansat în 2021, cu ocazia Zilei Gărzii de Mediu, campania „Vinerea Verde”, sub sloganul „Stop! Azi mașina stă pe loc!” cu scopul de a reduce poluarea și emisiile de carbon din zonele urbane.

Campania a început la Cluj-Napoca încă din vara anului 2021.

CITEȘTE ȘI:

Șoferul CTP, vedetă pe Tik Tok, promovează Vinerea Verde într-un nou clip amuzant. VIDEO

Ce rezultate are Vinerea Verde? Boc: „Astăzi erau sute de locuri libere în parcările din oraș”

abonare newsletter