Actualitate

Ce rezultate are Vinerea Verde? Boc: „Astăzi erau sute de locuri libere în parcările din oraș”

Vinerea Verde continuă și astăzi! Primarul municipiului Cluj-Napoca a spus că deja se văd rezultate, parcările din oraș fiind mai libere la primele ore ale dimineții, față de alte perioade.

 

 


În jurul orei 08:30, parcarea de pe Moților avea 275 de locuri libere, iar în celelalte parcări din centru și de lângă Arenă erau zeci de locuri libere.

 


„Am o veste plăcută. Coboram pe Babeș, unde este acel panou cu locurile libere de parcare din oraș și am văzut un indicator bun. Lumea a lăsat mașina acasă! Vă dau niște exemple: la parcarea de pe Moților erau 275 de locuri libere, la Sala Polivalentă 192, la Cluj Arena 72, Piața Unirii 64, și asta era azi pe la ora 08:30 dimineața”, a declarat Emil Boc la un post de radio local.

Edilul a spus că se simte Vinerea Verde, iar oamenii sunt încântați de această inițiativă. Emil Boc a spus că acest proiect tinde să schimbe mentalitatea oamenilor pentru a ajunge cât mai aproape de un oraș cu standarde europene.


„S-a simțit Vinerea Verde. Eu m-am dus personal prin oraș cu autobuzul și am întrebat lumea cum li se pare programul și toți erau încântați. Acest proiect va contribui încetul cu încetul la schimbarea unor mentalități. Oamenii se vor obișnui în timp și își vor da seama că transportul în comun este cea mai bună alternativă. Occidentul a avut rezultate extraordinare în 30 de ani, noi suntem la început.

Direcția noastră este corectă. Mutarea oamenilor de la mașini la transportul alternativ și la prioritizarea transportului public. Așa se face într-un oraș civilizat. Noi urmăm direcția orașelor europene, care sunt în top. Acolo chiar există calitatea vieții și poluarea nu este atât de avansată, iar oamenii trăiesc mai mult. Știu că oamenii ne înjură că îi luăm din mașini, dar repet, analizele ne arată adevărul.


Când ai 70% din trafic cu o persoană în mașină spune multe despre nevoia de a lucra la mentalitatea oamenilor”, a spus Emil Boc.

160 de mașini înmatriculate într-o zi!

Întrebat cât succes va avea prioritazarea transportului în comun, având în vedere că 160 de mașini au fost înmatriculate pe zi în primul trimestru, edilul a răspuns: „Noi nu putem opri oamenii din cumpărarea mașinilor. Nu am această posibilitatea. Noi putem doar să impunem niște reguli la nivelul orașului, care să prioritizeze transportul în comun”.


Reamintim că în fiecare vineri, oamenii pot circula gratuit cu tarnsportul în comun. Municipalitatea vrea să încurajeze prioritizarea transportului în comun și să îi facă pe clujeni să renunțe la mașini.

CITEȘTE ȘI:

Boc îi îndeamnă pe clujeni să facă mișcare ca să nu devină obezi: „Mașina e legată de obezitate”

Ultimele Stiri
abonare newsletter