Actualitate

Mai mulți șoferi clujeni, opriți pentru un ceai sau o cafea de polițiști

Mai mulți șoferi clujeni au fost opriți de polițiști și serviți cu un pahar de ceai sau cafea în cadrul unei acțiuni speciale.

Polițiștii clujeni au oprit mai mulți șoferi și le-au oferit cafea și ceai Polițiștii clujeni au oprit mai mulți șoferi și le-au oferit cafea și ceai

 

 


Polițiștii Serviciului Rutier au organizat, ieri, o acțiune în scopul prevenirii evenimentelor rutiere și avertizării participanților la trafic asupra pericolului pe care îl reprezintă instalarea oboselii la volan, în multe situații reprezentând cauza unor accidente rutiere cu consecințe extrem de grave.

 


Astfel, conducătorii autovehiculelor care au tranzitat judeţul Cluj au fost opriţi de poliţiştii Serviciului Rutier pentru o scurtă pauză de cafea sau ceai.

În acest context au fost menționate riscurile acumulării oboselii la volan şi necesitatea ca şoferii care parcurg distanțe mari să oprească pentru odihnă, simptomele de oboseală fiind asociate cu scăderea timpului de reacție și vigilență.


De asemenea, recomandările transmise au vizat pregătirea și deplasarea vehiculelor în condiții de iarnă, manifestarea predenței la volan, precum și importanța respectării vitezei legale, adaptată condițiilor de drum.

CITEȘTE ȘI:

Bărbat din Gilău, prins la volan de polițiști cu permis fals de America

Un infractor căutat internațional a scăpat de sub ochii polițiștilor din Cluj. A luat un taxi și s-a făcut nevăzut

abonare newsletter