Actualitate

CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. Mai multe destinații iubite de români, în ZONA ROȘIE

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat, vineri, 17 decembrie, lista țărilor cu risc epidemiologic. Spania, Italia și Suedia se află printre țările care intră în zona roșie.

CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. Mai multe destinații iubite de români, în ZONA ROȘIE CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. Mai multe destinații iubite de români, în ZONA ROȘIE

 

 


Lista a fost actualizată în contextul modificării situației epidemiologice, în mai multe țări fiind înregistrate creșteri ale cazurilor COVID-19.

În zona roșie au intrat: Spania, Italia, Suedia, Dominica și Maldive


În zona galbenă au intrat: - din zona verde, în urma creșterii incidenței: Bolivia, Coreea de Sud și Insulele Virgine Britanice

În zona verde au intrat: Armenia, Albania, Mongolia și Brunei Darussalam


Potrivit CNSU, niciun stat din zona roșie nu a intrat în zona galbenă, nefiind înregistrate scăderi ale incidenței infectărilor cu COVID-19.

Lista intră în vigoare începând cu data de 19.12.2021, ora 00:00.


Vezi lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic AICI.

Prin aceeași hotărâre s-au adus modificări la măsura carantinei, la sosirea în ţară din state terţe, a conducătorilor autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă şi a conducătorilor autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane.

Ca şi în celelalte cazuri de exceptare, valabile în perioada 10 decembrie 2021 - 8 ianuarie 2022, măsura se aplică în cazul în care conducătorii auto respectivi fac dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală. 


Reamintim că Guvernul a aprobat miercuri, 15 decembrie, Formularul de Localizare a Pasagerilor. Acest formular devine OBLIGATORIU din data de 20 decembrie și va trebui completat de toate persoanele care intră în România.

Află AICI cum poți completa „Formularul digital de intrare în România”

CITEȘTE ȘI:

CNSU a anunțat restricțiile pentru cei care vin în România din afara țării! Cine va sta în carantină

Guvernul aprobă formularul de localizare la intrarea în ţară. Nicolae Ciucă: „Este necesar pentru protejarea sănătății noastre și a celor apropiați”

Ultimele Stiri
abonare newsletter