Actualitate

Ce anvelope să alegem pentru sezonul rece? (P)

Cum sezonul rece de iarnă își face tot mai mult simțită prezența, este momentul ideal pentru a discuta despre o dilemă pe care mulți șoferi o au în această perioadă, respectiv anvelope de iarnă sau anvelope all-season, cunoscute și sub numele de anvelope pentru toate anotimpurile.

De asemenea, aveți oportunitatea de a beneficia în această perioadă de campanii promoționale atractive, atat pentru anvelopele de iarnă, cat și pentru anvelopele all-season. Astfel de promoții sunt în desfășurare chiar acum, pe AnvelopeMAG.ro pentru anvelope de iarnă și anvelope all season de la mărci premium precum Goodyear, Dunlop sau Falken. Aceste promoții îți aduc vouchere în valoare de până la 200 de lei, în funcție de modelul de anvelope ales.

Anvelopele all season pot face față condițiilor "normale" de iarnă


Majoritatea vehiculelor noi sunt echipate cu anvelope vara atunci când ies din fabrică. Anvelopele all season, ca si alternativa, sunt concepute pentru a oferi o rulare relativ lină, o bună durabilitate și performanțe pe tot parcursul anului si astfel, nu este de mirare de ce sunt atât de populare. Anvelopele pentru toate sezoanele oferă performanțe versatile și sunt concepute pentru a funcționa într-o varietate de condiții, inclusiv pe drumuri umede și în condiții rezonabile de iarnă. Anvelopele pentru toate sezoanele sunt concepute pentru a oferi o combinație a beneficiilor anvelopelor de vară și anvelopelor iarnă.

Pentru a oferi performanțe bune într-o varietate de condiții de conducere, anvelopele all-season trebuie să facă în mod inevitabil anumite compromisuri în ceea ce privește performanța optimă pe timp de vară, respectiv pe timp de iarnă.


Acest lucru înseamnă că anvelopele all-season nu vor oferi aceeași calitate de aderență bună și manevrabilitate precisă precum o anvelopă de vară. În egală măsură, o anvelopă pentru toate sezoanele nu este concepută pentru a face față condițiilor extreme de iarnă, cum ar fi conducerea prelungită pe zăpadă sau pe gheață, în special pe pante sau la viteze mai mari.

Tehnologia anvelopelor pentru toate sezoanele oferă performanțe excelente pe tot parcursul anului pentru șoferii care locuiesc în condiții climatice moderate și care nu se confruntă frecvent cu frigul extrem, gheața și zăpada în lunile sezonului rece.


Anvelopele de iarnă sunt concepute pentru condiții reale de iarnă

Când vine vorba de condusul pe timp de iarnă, este important să aveți anvelopele potrivite. Nu uitați că anvelopele sunt unicul si singurul contact al mașinii dumneavoastră cu drumul pe care rulati. Anvelopele de iarnă au fost proiectate pentru a se adapta la condițiile dificile specifice de conducere pe timp de iarnă. De la ninsori abundente la gheață, drumurile de iarnă sunt extrem de imprevizibile. Aceste condiții fac ca anvelopele să ofere tracțiune ca în niciun alt anotimp al anului. Combinația de temperaturi scăzute, gheață și zăpadă poate fi combătută cel mai bine cu ajutorul anvelopelor de iarnă, care sunt special concepute pentru a funcționa în condiții de iarnă, atunci când temperaturile exterioare scad sub 7°C.
Există caracteristici specifice ale anvelopelor de iarnă care le fac optime pentru sezonul rece, și anume cauciucul cu proprietati termice specifice din care sunt fabricate, precum și adâncimea benzii de rulare și designul acesteia. Toate aceste calități ale anvelopelor de iarnă sunt confirmate și mai mult, în comparație cu anvelopele pentru toate anotimpurile, de pictograma de pe flancul anvelopei, care reprezintă 3 vârfuri de munte și un fulg de zăpadă, ceea ce înseamnă 3PMSF - 3 Peak Mountain Snow Flake. Acest marcaj, care completează bine-cunoscutul marcaj M+S, este, de asemenea, o garanție a unei performanțe superioare în condiții de iarnă, așa cum au confirmat testele efectuate în acest sens.


Cauciucul benzii de rulare - la temperaturi extrem de scăzute, compoundul de cauciuc al benzii de rulare a unei anvelope de vară se rigidizează și devine mai puțin capabil să asigure o tracțiune suficientă și mai ales aderență corespunzatoare. Pentru a combate acest lucru, compușii de cauciuc ai anvelopelor de iarnă sunt concepuți pentru a rămâne flexibili, permițând anvelopei să adere mai bine la drum.

Adâncimea benzii de rulare și modelele benzii de rulare - o caracteristică unică a anvelopelor de iarnă este adâncimea mai mare a benzii de rulare și a canelurilor benzii de rulare, precum și modelele specifice ale benzii de rulare. Adâncimea mai mare a benzii de rulare reduce acumularea de zăpadă și asigură o tracțiune mai bună pe zăpadă. Designul benzii de rulare a anvelopelor de iarnă sunt concepute pentru a canaliza zăpada și a îndepărta eficient apa de pe șosea.


Anvelope de iarnă vs. anvelope all season: care sunt cele mai bune?

Alegerea anvelopelor de iarnă față de cele pentru toate sezoanele va depinde de locul în care locuiți și de condițiile în care conduceți. Dacă ne uităm la iernile din ultimii ani din punct de vedere climatic, putem observa că acest anotimp al anului devine în mod constant mai permisiv în ceea ce privește condițiile de drum. Așadar, alegerea unui set de anvelope all season nu va fi cu siguranță o alegere greșită. Cu toate acestea, trebuie reamintit faptul că anvelopele de iarnă oferă, siguranța și performanțe necesare în condiții de zăpadă abundentă sau pe drumuri înghețate.

Alegeți anvelopele de iarnă dacă:

- circulați în mod regulat pe drumuri acoperite de zăpadă sau la temperaturi foarte scăzute;

- trebuie să accesați zone greu accesibile pe timp de iarnă;

- conduceți mulți kilometri pe timp de iarnă.

Optați pentru anvelope pentru toate sezoanele dacă:

- locuiți într-o zonă în care sezonul rece nu aduce cantități semnificative de zăpadă sau temperaturi foarte scăzute;

- parcurgeți relativ puțini kilometri pe timp de iarnă;

- nu aveți bugetul sau spațiul de depozitare disponibil pentru două seturi de anvelope.

CITEȘTE ȘI:

Cele 7 motive principale pentru montarea anvelopelor de iarnă (P)

Recomandările Poliției din Cluj pentru șoferi, în sezonul rece! Sancțiuni grave pentru lipsa anvelopelor de iarnă

A nins pe drumurile din Transilvania! Șoferii, îndrumați să folosească anvelope de iarnă

Ultimele Stiri
abonare newsletter