Actualitate

Cele 7 motive principale pentru montarea anvelopelor de iarnă (P)

Debutul iernii este, de regulă, o perioadă puțin mai îngrijorătoare pentru șoferi.

Cu acest ghid complet de recomandări, alegerea anvelopelor de iarnă nu va mai avea niciun secret pentru dumneavoastră și veți putea aborda astfel, în siguranță drumurile înghețate și înzăpezite din țară.
În plus, în această perioadă de început a sezonului rece, puteți beneficia de promoții la anvelope de iarna și all season de calitate superioară, precum cele de la marcile Goodyear și Dunlop sau Falken. Astfel, la achiziționarea unui set de 4 anvelope puteți primi vouchere cadou sau vouchere de combustibil de până la 250 de lei. Consultați AnveloSHOP.ro pentru detalii despre promotii.

1. Pentru că anvelopele de iarnă și cele all season sunt mai adecvate la vremea rece


Din punct de vedere tehnic, pentru anvelopele de vară începe să se răcească atunci când temperaturile exterioare scad sub 7°C. Așadar, compoziția de cauciuc folosită pentru anvelopele de vară începe să devină dură imediat ce termometrul coboară sub această temperatură. Ca urmare, acestea devin rigide și există chiar și riscul apariției unor eventuale fisuri în cauciuc. Anvelopele de iarnă, spre deosebire de cele de vară, păstrează elasticitatea cauciucului din care sunt fabricate și, astfel, permit o aderență mai bună și, în același timp, nu se deteriorează la temperaturi scăzute.

2. Deoarece anvelopele de iarnă asigură un control mai bun al condusului


Anvelopele de iarnă, spre deosebire de cele de vară, au o bandă de rulare cu numeroase lamele. Acest lucru le conferă o tracțiune excelentă, precum și performanțe foarte bune de frânare pe drumurile înghețate sau înzăpezite. Astfel, confortul și siguranța la volan pe timp de iarnă vor fi la un nivel ridicat și veți evita stresul atunci când conduceți pe o pantă în urcare sau în coborâre, respectiv în viraje.

3. Pentru că veți evita accidentele


Iarna, 60% dintre accidente au loc pe drumuri uscate, dar reci sau înghețate. Iar acest lucru se datorează faptului că, cauciucul anvelopei devine rigid și, prin urmare, lipsa aderenței este una dintre principalele cauze ale accidentelor în lunile de iarnă. Iar iî aceste condiții, dacă anvelopa de vară devine foarte puțin aderentă, anvelopa de iarnă, ce menține un cauciuc suplu, garantează controlul vehiculului chiar și la temperaturile scăzute din sezonul rece.

4. Pentru că asigură o frânare mai eficientă


Pe drumurile cu zăpadă sau cu gheață, distanțele de frânare sunt mult mai scurte cu anvelopele de iarnă. Astfel, anvelopele de iarnă pot reduce distanța de frânare la 80 km/h cu mulți metri, iar la viteze mici, câțiva metri vă pot ajuta să virați mai ușor și mai sigur sau chiar să evitați un accident cu un pieton.

5. Pentru că sunt bune și ca anvelope de ploaie


Anvelopele de iarnă nu sunt performante doar la temperaturi scăzute sau în condiții de gheață sau zăpadă. Ele sunt sigure și pe drumurile reci și umede. Profilurile benzii de rulare a anvelopelor de iarnă cu blocuri de cauciuc spațiate, în formă de V, asigură o scurgere mai buna și mai eficientă a apei de pe șosea. Ca urmare, aderența și performanța de frânare pe drumuri umede, în sezonul rece, vor fi îmbunătățite.

6. Pentru că evitați necesitatea de a monta lanțuri în condiții de iarnă

Cu anvelopele de iarnă în stare bună montate pe mașina dumneavoastră, în mod normal nu va fi nevoie sa montați lanțuri sau șosete antiderapante pentru a conduce în condiții de iarnă mai severe. Singura excepție posibilă este pe drumurile pe care veți vedea un semn de obligativitate a lanțurilor pentru anvelope, dar chiar și în aceste cazuri veți vedea deseori mențiunea suplimentară ''anvelope de iarnă permise'' cu condiția să aveți montate anvelope de iarnă pe toate cele 4 roți ale mașinii dumneavoastră.

7. Pentru că puteți face economii financiare

Anticipând sezonul de iarnă și alternând între anvelopele de vară și cele de iarnă, puteți face economii pe termen lung. Astfel, anvelopele de vară vor avea o durată de viață mult mai lungă fiind folosite doar în sezonul cald și, în același timp, mai ales, veți avea garanția și siguranța de a beneficia în orice sezon al anului de anvelope adecvate pe mașina dumneavoastră. În plus, dacă alegeți să montați în sezonul rece anvelope de iarnă cu dimensiuni ceva mai mici, dar omologate de producatorul mașinii dumneavoastră, veți realiza economii financiare suplimentare. Nu uitați însă să luați în considerare jantele necesare în cazul în care alegeți dimensiuni diferite ale anvelopelor în funcție de sezon.

CITEȘTE ȘI:

Recomandările Poliției din Cluj pentru șoferi, în sezonul rece! Sancțiuni grave pentru lipsa anvelopelor de iarnă

A nins pe drumurile din Transilvania! Șoferii, îndrumați să folosească anvelope de iarnă

Anvelope de iarnă. Când se montează obligatoriu cauciucuri de iarnă? Cât costă și cum se schimbă? VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter