Actualitate

De ce nu au fost amendați Klaus și Carmen Iohannis pentru că nu au purtat mască? Autoritățile din Sibiu au bălmăjit un răspuns pe lângă întrebare!

Klaus și Carmen Iohannis au scăpat de amendă, deși au fost văzuți fără mască de protecție pe străzile din Sibiu.

Klaus Iohannis și Carmen Iohannis fără mască de protecție Klaus Iohannis și Carmen Iohannis fără mască de protecție

Autorităţile din Sibiu evită să spună clar de ce Klaus şi Carmen Iohannis nu au fost sancţionaţi că nu au purtat mască de protecţie pe stradă, deşi acest lucru era obligatoriu prin decizie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Poliţia face referire la un articol din hotărârea CJSU care vorbeşte despre ”activităţi în spaţii publice deschise”, iar şeful Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Sibiu nu explică, de fapt, ce înseamnă aceste activiăţi, potrivit Mesagerul de Sibiu.

Sibianul care i-a reclamat pe Klaus şi Carmen Iohannis că nu au purtat mască de protecţie la ieşirea de la un eveniment care a avut loc în Biserica Evanghelică din Sibiu a primit răspuns de la Poliţie.


„În urma verificărilor efectuate privind petiţia dumneavoastră (…) vă comunicăm faptul că nu au rezultat aspecte de încălcare a cadrului legal. Vă informăm că, pe raza municipiului Sibiu, la data de 10.10.2021 erau aplicabile prevederile articolului 2, litera b, din Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu numărul 71 privind prelungirea stării de alertă precum şi pentru aprobarea unor măsuri suplimentare de prevenire şi combatere a contaminării cu virusul SARS-COV-2”, se arată în răspunsul semnat de şeful IPJ Sibiu.

Articolul invocat prevede excepţii de la portul măştii de protecţie în spaţii deschise, iar alineatul face referire la ”persoane care desfăşoară activităţi în spaţiile publice deschise, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc”.


Nelămurit cu privire la tipul de activităţi la care se referă alineatul, sibianul a solicitat Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Sibiu să precizeze exact natura acestora.

În loc de răspuns concret, şeful Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Sibiu a trimis sibianului o listă cu actele normative care erau în vigoare la data menţionată.


„La data menţionată, la nivelul judeţului Sibiu se aflau în vigoare hotărârea 71 a CJSU, Hotărârea Guvernului 1090/2021 privind prelungirea stării de alertă precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de covid-19 şi Ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne numărul 847/ 81 din 22.05.2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării”, este răspunsul primit de la CJCCI.

Sibianul a trimis, la începutul lunii noiembrie, Ministerului Afacerilor Interne o plângere care îl vizează pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe soţia acestuia, Carmen.


Bărbatul reclama că, în 10 octombrie, Klaus şi Carmen Iohannis au participat la Sibiu la redeschiderea Catedralei Evanghelice la finalul unui lung proces de reabilitare, dar, pe stradă, după ce au ieşit din biserică, niciunul nu purta masca de protecţie.

În Sibiu, masca era obligatorie în acel moment, după ce rata de infectare ajunsese la 8,5 la mie.


Bărbatul a afirmat, în repetate rânduri, că doreşte ca legea să fie aplicată tuturor, indiferent de statut.

CITEȘTE ȘI:

MASCA de protecție devine OBLIGATORIE în Cluj-Napoca și în spațiul liber

Măsuri de protecție, ignorate în Cluj? Consilier local: „În mall, 1 din 10 persoane nu avea masca deloc”

Ultimele Stiri
abonare newsletter