Sănătate

Măsuri de protecție, ignorate în Cluj? Consilier local: „În mall, 1 din 10 persoane nu avea masca deloc”

Măsurile de protecție par a fi ignorate în Cluj-Napoca, atenționează un consilier local. 1 din 10 persoane nu poartă mască în mall, spune ea.

 

Alexandra Oană, consilier local în Cluj-Napoca, atenționează că măsurile de protecție împotriva Covid-19 sunt, mai nou, ignorate în orașul nostru. 


 

Consilierul spune că atunci când a fost la un mall a văzut că 1 din 10 persoane nu poartă mască, iar 1 din 5 persoane o poartă „de formă”, necorespunzător, în contextul în care a început valul 4 al pandemiei, iar cazurile de Covid-19 continuă să crească. 


„Ieri, în mall, 1 din 10 persoane nu avea masca deloc, iar 1 din 5 o purta de formă, sub nas sau doar cât să acopere bărbia. Tot ieri s-au înregistrat 2079 cazuri noi de Covid -  o creștere rapidă față de vârful de săptămâna trecută.  Peste 400 de adulți sunt internați în secțiile de ATI și peste 100 de copii sunt în spital, dintre care 6 la terapie intensivă. 

Știm că vaccinul nu previne infectarea, doar reduce șansele formelor grave ale infecției. În Israel, unde majoritatea populației e vaccinată, odată cu apariția tulpinii Delta, numărul de cazuri noi de Covid a crescut, dar nu se înregistrează multe forme grave. Vaccinarea i-a ajutat să evite decesele, dar nu infectările. În Cluj-Napoca rata de vaccinare este puțin peste 40%, încă departe de pragul de 70% recomandat de specialiști. Azi începe Untold. Iar luni începe școala. Multă grijă în zilele următoare!”, a spus consilierul local.


CITEȘTE ȘI:

Cercetătorii UBB: „Cluj-Napoca trece de incidența 6 la mie în 27 septembrie. Peste 8 la mie, la 1 octombrie”

 


Plămânii persoanelor nevaccinate, dar infectate cu Covid. Imagini șocante cu tomografiile unor pacienți

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter