Actualitate

Director Untold, către Rafila: „Stați pe margine, arătați cu degetul la cei care se chinuie să facă ceva. Dvs. ce ați făcut?”

Directorul de comunicare al Untold, Edy Chereji, a reacționat la comentariile medicului Alexandru Rafila, membru PSD, care acuza Untold, dar și pe primarul municipiului Cluj-Napoca, de agresivitatea valului 4 al pandemiei.

 

După numeroase comentarii pe care Rafila le-a făcut, dar și reacții între el și Emil Boc, directorul de comunicare Untold a hotărât să vină și el cu un răspuns în care l-a pus la punct pe medic. 


 

Edy Chereji consideră că el a fost cea mai expusă persoană pe timpul festivalului, iar cu toate acestea se simte bine și nu s-a infectat, nici el, dar nici familia sa. 


„Nu cred că a existat persoană mai expusă ca mine în timpul festivalului, având în vedere cu câtă lume stau eu de vorbă timp de 4 zile! Cei care veniți la festival vedeți asta. Dar m-am vaccinat și uite că au trecut deja 3 săptămâni și nu am avut nici o problemă. Ioana la fel! Parinții mei care au fost 2 zile la festival, la fel, sunt ok! 

Știu și persoane care au mai tușit, le-a mai curs nasul, i-a mai durut gâtul, dar sunt ok, au avut simptome de răceală normală. La fel știu oameni care s-au îmbolnăvit în alte colective, de la școală, sală, job, tren etc, dar sunt cu toții ok. Pentru că sunt și suntem vaccinați!”, a mărturisit Edy Chereji într-o postare pe rețelele de socializare.


Edy Chereji: „Ne vaccinăm ca să ne trăim viața. Nu despre asta e vorba la vaccin?”

Directorul de comunicare al Untold evidențiază importanța vaccinului și faptul că acesta ar trebui să semnifice revenirea la normalitate, nu izolarea. Totodată, el dă asigurări că Untold a fost organizat cu măsuri ample de siguranță, iar riscurile de îmbolnăvire au fost mici având în vedere că 75% dintre participanți erau vaccinați, iar ceilalți, testați.

Edy Chereji subliniază că medicul Rafila acuză organizatorii Untold pentru valul 4, deși se știa cu mult timp înainte de festival că acesta va veni, dar tot nu s-au luat măsuri. 


De asemenea, există multe locuri mult mai periculoase, dar pentru care nu se face nimic. Un exemplu este chiar școala, care nu se închide indiferent de incidența cazurilor de Covid-19, dar nici nu s-au luat măsuri pentru a se asigura continuitatea cursurilor în format fizic și pentru a proteja copiii.

„Și până la urmă nu despre asta e vorba cu vaccinul? Ne vaccinăm ca în cazul în care ne infectăm să nu facem forme grave, ne vaccinăm ca să ne trăim viața, nu ca să stăm izolați. Iar cine vrea să stea izolat, e dreptul lui. Fie că e vaccinat, fie că nu e vaccinat, nu e nimeni obligat să participe la evenimente, petreceri, teatru, film etc.


În schimb, Dl. Alexandru Rafila a găsit explicația nivelului la care a ajuns pandemia în Romania. Noi, UNTOLD, suntem vinovați. Probabil, în mintea dlui, tot UNTOLD e de vină și pentru că România e la coada Europei la vaccinare. Că vine valul 4 știam înca din vară. Dacă nu se ținea Untold, nu mai aveam valul valul 4? Dvs. dl Rafila arătați cu degetul către cei 70.000-80.000 de indivizi unici care au fost timp de 4 zile la UNTOLD,  din care 75% au fost vaccinați (lucru dovedit prin scanarea TUTUROR Certificatelor Digitale Europene Covid), iar restul au fost testați în 28 de centre autorizate în toată țara, de 2 ori în 4 zile, dar nu vedeți nici un risc în cei 2,8 milioane de elevi care au început școala și care nu sunt nici vaccinați și nici testați, nici în cele 200.000 de cadre didactice care nu știm nici dacă sunt vaccinate, nici dacă sunt testate! Eu înteleg strategia asta. Dați cu manta ca să loviți mingea!”, a mai spus Edy Chereji. 

„Noi ne-am chinuit, dumneavoastră ce ați făcut?”

Directorul de comunicare al Untold mai evidențiază că organizatorii festivalui s-au străduit să facă un plan coerent care să salveze industria și să nu pună pe nimeni în pericol. Totodată, Chereji îi pune întrebarea lui Alexandru Rafilă: „Dumneavoastră ce ați făcut?”, scoțând în evidență că treaba lui în calitate de medic ar fi să ajute la creșterea interesului românilor în vaccinare și venirea cu soluții pentru a opri valul patru, nu de a reduce totul la politică:

„Dar tare m-aș bucura să nu reducem totul la politică. Așa că aș reveni la valul 4, pentru care ne-am pregătit din vară, ca ne-ați spus că vine. Vă întreb, în calitate mea de antrepenor român, de om care s-a chinuit să facă ceva în perioada asta, să se pregatescă pentru vremurile astea, să se zbată pentru un plan coerent pentru industria noastră, vă intreb pe Dvs în calitate de medic, specialist, fost reprezentant OMS și de curând ales al poporului în Parlament: Dvs ce acțiuni concrete ați făcut împotriva valului 4? Ați pornit cumva vreo campanie prin care convingeți oamenii să se vaccineze? Ați fost pe la televizor să ne prezentați o campanie făcută de Dvs și să o tot susțineți cu aceeași intensitate cu care constant ne acuzați pe noi? Ați avut vreo inițiativă prin care să dați tonul la vaccinare prin toate instituțiile statului și să dați un exemplu oamenilor de rând? V-ați dus să convingeți colegii de partid care conduc destinele atâtor sate să facă campanie pro-vaccinare, din casă în casă, așa cum se obișnuiește atunci când aveți alegeri? V-ați dat peste cap să convingeți popii să se alăture demersului de vaccinare? Ați convins măcar 200 de colegi medici să se vaccineze și să nu mai fie antivaccin? Și măcar încă vreo 200 de profesori...”, a mai spus Edy Chereji. 

23.000 de teste din 60.000, făcute doar pentru Untold

Cei de la Untold și-au asumat un risc și au întocmit un model clar de măsuri de siguranță pentru evenimente, care a dus la stimularea vaccinării și testări, susține directorul. Acest lucru s-a văzut și pe timpul festivalului când în acea perioadă 23.000 de teste, din 60.000, au fost făcute doar pentru Untold.

„Dle Rafila, pe banii noștri, ai celor care plătim taxe și impozite, despre astfel de proiecte mi-ar face plăcere să vă aud vorbind și să vă văd luptând! Contribuim fiecare prin taxe plătite la timp și la leafa Dvs ca să vă vedem cum faceți acțiuni concrete, nu ca să vă tot vedem la televizor aruncând petarde politice! Iar dacă veți face din acțiunile concrete pe care le-am enumerat mai sus, veți fi de un real ajutor pentru toată lumea. Și pentru cei care vin la UNTOLD și pentru cei care nu vin. 

Altfel, atitudinea asta de apă sfințită, în care doar ne atenționați și ne tot spuneți cum ar putea să fie, dar nu faceți nimic concret nu ajută la nimic! Noi măcar ne-am asumat ceva concret, am făcut un model clar de măsuri de siguranță pentru evenimente, cele mai ample posibil, model care a ajuns să fie studiat și analizat și la nivel internațional și am contribuit atât la stimularea vaccinării cât și la stimularea testării (în cele 4 zile, din 60.000 de teste făcute în Romania, cam 23.000 au fost făcute doar de persoane care au venit la festival). Dvs ce ați făcut concret Dle Rafila? Așa cum Dvs vă dați cu părerea despre cauza numărului de cazuri, așa pot să îmi dau și eu cu părerea și să afirm că probabil situația asta de comentator de fotbal vă place! Fiindcă nu implică nici o responsabilitate! Stați pe margine și arătați cu degetul către oamenii care se chinuie să facă ceva, fără să vedem niște acțiuni din partea Dvs, cu rezultate concrete. Iar la mine la Cluj-Napoca este o vorbă atunci când cineva are abordarea asta. Zice așa: „e ca patrunjelu-n supă; nici nu strică, nici n-ajută!”. Cei care v-au pus acolo unde sunteți, clar așteaptă mai mult din partea dumneavoastră!”, a spus Edy Chereji.

CITEȘTE ȘI:

Rafila: „Cluj-Napoca, primul oraș în carantină”. Răspunsul lui Boc: „Să-și vadă de treabă. De grija noastră să nu moară”

 

Rafila îl acuză pe Boc pentru valul 4: „Poate că ia el rucsacul, cum mi-a recomandat, și merge să testeze lumea”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter