Actualitate

Un bărbat care vindea droguri la Cluj, prins cu 16 kilograme de substanțe psihoactive

Anchetatorii clujeni au prins un bărbat care se pregătea să ridice două colete în care existau 16 kilograme de substanțe cu efecte psihoactive.

O persoană a fost arestată, joi, după ce a fost prinsă de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Cluj în timp ce ridica un colet cu 11,4 kg de substanţe cu efecte psihoactive, la care s-a adăugat ulterior şi un colet de cinci kilograme cu acelaşi tip de conţinut.

„La data de 29.09.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni, fără autorizaţie prealabilă, cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. În cauză s-a reţinut faptul că, inculpatul a procurat substanţe psihoactive de pe teritoriul Olandei, în vederea comercializării acestora către consumatori de pe raza judeţului Cluj. La data de 29.09.2021, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Cluj au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a inculpatului, pe raza oraşului Sălişte, după ce acesta a ridicat un colet ce conţinea 11,4 kilograme de substanţe cu efecte psihoactive”, se arată într-un comunicat trimis, joi, de DIICOT.


Potrivit sursei citate, procurorii DIICOT au mai descoperit un colet cu cinci kilograme de substanţe psihoactive, precum şi zece grame de cannabis.

„Ulterior, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Cluj au efectuat două percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 10 grame de cannabis şi alte bunuri cu valoare probatorie. De asemenea, la Punctul de Frontieră Cenad, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Cluj şi poliţiştii de frontieră au depistat un alt colet, în interiorul căruia au fost găsite alte 5 kilograme de substanţe psihoactive care aveau ca destinatar acelaşi inculpat”, se menţionează în comunicat.


Conform aceleiaşi surse, Tribunalul Cluj a dispus joi arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile

Ultimele Stiri
abonare newsletter