Actualitate

UBB Cluj, în topul TIMES HIGHER EDUCATION 2022

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) se situează din nou printre universitățile de referință în clasamentele internaționale, după cum o arată clasamentul Times Higher Education (THE) 2022.

 

 


Potrivit acestuia, UBB este singura universitate din România prezentă în clasamentul aferent domeniului Psihologie (Psychology), unde ocupă poziția 401-500 la nivel internațional. De asemenea, în domeniul științelor fizice (Physical sciences), UBB ocupă prima poziție în țară și poziția 601-800 la nivel internațional, în timp ce, în domeniul științelor vieții (Life sciences), România este reprezentată doar de UBB și Universitatea din București, ambele plasate în intervalul 601-800. În domeniul medical (Clinical & Health), România este reprezentată de trei universități cu profil medical, din Cluj, Iași și Târgu Mureș, toate pe poziția 601+.

„Mă bucur să văd că UBB își menține poziția de lider la nivel național și continuă să se numere printre universitățile de referință ale lumii, fapt confirmat de noul clasament THE pe domenii academice. Dincolo de prestigiu însă, prezența UBB și a celorlalte universități românești în clasamentele universităților internaționale trebuie să reprezinte un element real de referință în conturarea politicilor academice și a politicilor publice cu impact direct asupra mediului universitar”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.


Clasamentul britanic THE este unul dintre cele mai prestigioase și comprehensive clasamente internaționale ale universităților, sistemul de clasificare luând în analiză criterii complexe legate de predare, cercetare, relația cu mediul socio-economic și internaționalizare.

CITEȘTE ȘI


Studenții de la FSEGA vor face cursurile ONLINE. Ce scenarii au adoptat facultățile din cadrul UBB?

și

DOAR studenţii VACCINAŢI se vor putea caza în căminele UBB

Ultimele Stiri
abonare newsletter