Educație

DOAR studenţii VACCINAŢI se vor putea caza în căminele UBB

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) a decis că fiecare facultate va decide în ce scenariu va începe noul an universitar. O altă decizie prevede că doar studenții vaccinați ori trecuți prin boală vor fi cazați în cămine.

 

 


Într-o hotărâre de marți a Senatului UBB se arată că în căminele studențești vor fi cazați doar studenții vaccinați, care au schema completă de vaccinare de cel puțin 10 zile. Vor putea fi cazați de asemenea și studenții care se află între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

 


Aceste condiții se aplică și personalului din cadrul căminelor studențești.

„În situații de excepție, studenții care nu se pot vaccina ca urmare a unor condiții medicale documentabile pot fi cazați, la cerere, în regim special. De asemenea, studenții internaționali din țări non-UE care nu au acces la vaccinare și nu se pot vaccina decât după obținerea rezidenței pe teritoriul României, pot fi cazați, la cerere, în funcție de disponibilități, în regim special, cu condiția ca aceștia să se vaccineze imediat după obținerea rezidenței”, se mai arată în hotărârea Senatului UBB.


Fiecare facultate decide ce scenariu va adopta

De asemenea, urmează ca fiecare facultate din cadrul UBB să anunțe în care dintre cele trei scenarii se vor desfășura cursurile în noul an universitar, decizia fiind luată de facultăți.

„Noi am fi preferat să începem cu organizarea cursurilor faţă în faţă (clasic) pentru toată lumea, însă trebuie să avem în vedere prevederile legale cumulate cu toate condiţiile pe care noi le putem oferi ca infrastructură academică pentru asigurarea protecţiei în pandemie. Deşi încurajăm scenariul clasic, fiecare facultate, în funcţie de profil şi de resurse, îşi va stabili scenariile aplicabile programelor proprii din cele trei stabilite de ministerul de specialitate (clasic - hibrid - online), pentru a se asigura atât o calitate crescută a actului academic, cât şi protecţia stării de sănătate a comunităţii UBB şi a oraşului. Educaţia în regim clasic în pandemie nu se poate face cu orice preţ! Accesul la educaţie în regim clasic este acceptabil doar în condiţiile protecţiei neechivoce a sănătăţii şi a vieţii în condiţii de pandemie”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.


Cele trei scenarii în care vor putea fi susținute cursurile:

Fiecare facultate din cadrul UBB va decide în care dintre cele trei scenarii va începe noul an universitar.

Scenariul 1: Participarea fizică în instituția de învățământ superior a tuturor studenților/cursanților la toate activitățile didactice, conform programului de desfășurare a acestora, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum un metru pătrat/ student pentru orele de curs/seminar
Scenariul 2: Participare în sistem mixt - prezență fizică și on-line, în funcție de specificul programelor de studiu, de infrastructură și de condițiile epidemiologice
Scenariul 3: Participarea tuturor studenților/cursanților la activități didactice on-line.


CITEȘTE ȘI:

Se întorc studenții din cadrul UBB la cursuri cu prezență fizică? Anunțul, făcut de fiecare facultate

 

abonare newsletter