Actualitate

Boc vrea să dubleze numărul locurilor la creșele din Cluj-Napoca, începând din această toamnă. Aproape 1.400 de copii ar putea prinde loc

Primarul Emil Boc a declarat că de la 1 septembrie, numărul locurilor la creșele din municipiu s-ar putea dubla, ajungând astfel la aproape 1.400.

 

 


„În acest moment, avem 642 de locuri la creșe, datorită înjumătățirii odată cu pandemia. De la 1 septembrie vrem să se revină la situația anterioară, în context de distanțare și vom dubla numărul locurilor. Ordinul care va permite acest lucru este în drum spre publicare în Monitorul Oficial”, a declarat Emil Boc, miercuri, în cadrul ședinței Consiliului Local al municipiului.

 


Astfel, dacă ordinul va fi publicat, din septembrie ar urma să mai fie disponibile alte 224 de locuri la creșe, conform edilului. De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de miercuri, se află un proiect de hotărâre care prevede angajarea a 32 de noi persoane la creșe, „pentru a face față” numărului de copii înscriși din toamnă.

Prin urmare, dacă ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial și va fi aprobată noua organigramă cu privire la cele 32 de angajări, urmează ca acestea să fie scoase la concurs, iar în aceste condiții, de la 1 septembrie, vor putea fi disponibile în total 1.397 de locuri la creșele din municipiu, spune primarul.


CITEȘTE ȘI:

O nouă creșă și grădiniță, în cartierul Iris. Costă 10 milioane de lei și construcția va dura un an

 


Planuri mari pentru cartierul Borhanci. Primăria face pași înainte pentru construirea de creșe și grădinițe. Locuitorii vor avea spital și liceu

Ultimele Stiri
abonare newsletter