Actualitate

Cluj, sub COD GALBEN de CANICULĂ. Temperaturile ajung la 39 de grade Celsius în ultimele zile din iulie

Județul Cluj se află sub cod galben de caniculă până la finalul lunii iulie. Noaptea, temperaturile nu scad sub 20 de grade Celsius.

 

 


Zilele următoare, până la finalul lunii, clujenii vor avea parte de temperaturi caniculare. 

 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat temperaturi între 34 și 39 de grade Celsius în perioada 27.07.2021 - 31.07.2021. Adică,  temperaturile ajuns tot mai aproape de 40 de grade Celsius pe la finalul lunii iulie. 

Pe lângă Cluj, o mare parte din județele din România sunt afectate. În total, 34 de județe se află sub cod galben de caniculă. 


„În cea mai mare parte a țării, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade”, transmite ANM.

CITEȘTE ȘI:


Cât de grav ne poate afecta canicula? Simptome care indică că am putea avea probleme de sănătate

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter