Actualitate

Razele soarelui, foarte dăunătoare. Află cum să alegi crema pentru protecție solară

Află cum să alegi crema pentru protecție solară potrivită. Razele soarelui pot fi foarte dăunătoare dacă nu te protejezi corespunzător.

 

 


Pentru a-ți proteja pielea de razele dăunătoare ale soarelui trebuie să alegi o cremă de protecție solară adecvată. Totodată, un alt lucru foarte important este modul de aplicare al cremei de protecție solară.

 


Află dacă ai folosit până acum crema de protecție potrivită și cum poți să o alegi.

Cum să alegi crema pentru protecție solară

În primul rând, pentru a alege o cremă de precție solară potrivită trebuie ca aceasta să aibă un factor de protecție de cel puțin 30 SPF. Două linguri de cremă solară de acest fel sunt potrivite pentru un corpul unui adult, iar pentru față doar o lunguriță.


Crema de protecție solară se aplică cu circa 15 minute înainte de a ieși afară, la soare. La câteva ore se aplică din nou, de mai multe ori.

Deși în urmă cu câțiva ani pe eticheta cremei de protecție solară scria că este destinată statului la plajă sau descrisă ca rezistentă la transpirație, acum substanța de protecție poate fi numită cremă de protecție solară. 


Crema de soare este rezistentă la apă dar pentru o perioadă de 40-80 de minute, dacă este aprobată de FDA (Food and Drug Administration).

Ce cremă solară previne arsurile provocate de soare

O cremă de protecție solară previne arsurile provocate de soare doar dacă trece de testul factorului de protecție solară, adică SPF. Acest test arată cât timp o cremă te protejează împotriva razelor UVB (ultraviolete B). Aceste raze produc arsuri de soare.


Când SPF-ul unei creme de protecție solară este mai mare și protecția împotriva razelor durează mai mult timp. Academia Americană de Dermatologie recomandă ca oamenii să folosească o cremă de protecție solară cu SPF de cel puțin 30, dar FDA mărturisește că nu este nevoie de o cremă cu SPF mai mare de 50.

Sa presupunem, spre exemplu, ca pielea ta se inroseste dupa 10  minute de expunere la soare. In aceleasi conditii, crema de protectie cu SPF 15 impiedica inrosirea pielii pentru 150 de minute. Cât de eficiente sunt cremele solare, conform SPF: SPF de 15 filtreaza 93% din razele UVB care intră în contact cu pielea, SPF 30 filtreaza 97% dintre aceste raze și SPF 50 filtrează 98%.

CITEȘTE ȘI:

Cum te protejezi de canciulă? Sfaturi utile pentru bolnavi și persoanele vârstnice

 

Sfaturi pentru o alimentație corectă pe timp de vară

 

abonare newsletter