Actualitate

Oserul, REDESCHIS din acest weekend? Noile măsuri de relaxare permit deschiderea târgurilor

Șanse mari pentru redeschiderea Oserului în această sâmbătă! Noile măsuri de relaxare valabile de la 1 iulie oferă cadrul legislativ pentru acest lucru, iar primarul Emil Boc a declarat că Oserul se va organiza în primul weekend din iulie.

 

 


Începând cu data de 1 iulie, în România vor intra în vigoare noi măsuri de relaxare. Conform hotărârii, toate târgurile, bâlciurile și talciocurile vor putea fi redeschise.

 


În urmă cu o săptămână, Emil Boc a declarat că Oserul va fi redeschis imediat după anunțarea noilor măsuri de relaxare de la 1 iulie. Cu alte cuvinte, primarul preconiează că sâmbătă, 3 iulie, Oserul va fi deschis pentru clujeni.

„Oserul este o bătălie câștigată. Cred că astăzi se va adopta hotărârea de guvern cu noile condiții care intră în vigoare de la 1 iulie. La articolul 15 din acel proiect se află și redeschiderea târgurilor. Dacă toate lucruile merg bine, prima sâmbătă după 1 iulie vom avea Oserul deschis. Am municit din greu cu colegii mei pentru a redeschide acest târg”, a spus Emil Boc, joia trecută.


Autoritățile centrale, convinse să redeschidă târgurile

Întrebat de ce Direcția de Sănătate Publică (DSP) Cluj nu a luat măsuri să redeschidă mai devreme târgul, primarul a spus că târgul nu s-a deschis din cauza legii care nu le permitea acest lucru, însă hotărârea urmează să fie modificată, iar Oserul se va organiza în primul weekend din luna iulie.

„Am găsit unde trebuia modificată legea pentru a se putea ține Oserul. Am discutat 3 săptămâni cu premierul, ministrul de interne și am reușit să convingem autoritățile naționale să redeschidem aceste târguri”, a explicat edilul.


Odată cu redeschiderea Oserului, vor avea acces în cadrul acestuia doar persoanele vaccinate, cele care au un test COVID-19 negativ în ultimele 48 de ore sau cele care aduc o dovadă de anticorpi.

CITEȘTE ȘI:


1 iulie vine cu măsuri de RELAXARE! Ce vor avea voie românii să facă începând de astăzi?

Ultimele Stiri
abonare newsletter