Actualitate

Clujul are cea mai rapidă creștere economică din UE, în ultimii 20 de ani

Un studiu publicat de experții Băncii Mondiale plasează Clujul pe primul loc din punct de vedere al celei mai rapide creșteri economice din Uniunea Europeană în ultimele două decenii.

 

 


Studiul a fost realizat în baza unor date culese de Eurostat care monitorizează toate marile orașe din Uniunea Europeană.

 


Expertul în dezvoltare urbană al Băncii Mondiale Marcel Ionescu Heroiu a declarat că deși este un „lucru puțin cunoscut”, Cluj-Napoca are cea mai rapidă creștere economică din UE, raportat la perioada 2000-2019.

„Clujul, în momentul de față, poate lucru puțin cunoscut, este orașul cu cea mai rapidă creștere din Uniunea Europeană. Eurostat-ul culege date pentru cele mai mari orașe din Uniunea Europeană și dacă ne uităm la perioada în care au fost culese datele, 2000 și 2019, deci într-o generație, PIB-ul Clujului a crescut de 4,5 ori. În momentul de față, este orașul cu cea mai rapidă creștere din Uniunea Europeană”, spune Marcel Ionescu Heroiu.


Alături de Cluj-Napoca, și Bucureștiul, Oradea și Timișoara au înregistrat o creștere economică considerabilă în perioada menționată.

CITEȘTE ȘI:


Cluj-Napoca, pe locul I în Europa, la categoria „smart city”. Municipiul câștigă în fața Estoniei

Ultimele Stiri
abonare newsletter