Actualitate

Peste 4.000 de elevi clujeni susțin Evaluarea Națională. Ce reguli vor avea de respectat?

Marți, 22 iunie, începe Evaluarea Națională, cu prima probă la Limba și Literatura Română. Proba la matematică va fi susținută în 24 iunie.

 

În județul Cluj, s-au înscris 4.028 de elevi ai clasei a VIII-a, dintre care 3.053 din mediul urban și 975 din mediul rural, transmit reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj.


Probele încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 103 centre de examen din Cluj, 63 dintre acestea fiind în mediul urban și 40 în mediul rural. 

La intrarea în sala de examen, toți elevii vor trebuie să respecte următoarele reguli:


 

- toate persoanele vor purta mască;
- nu se măsoară temperatura;
- accesul în unitatea de învăţământ este organizat astfel încât să fie asigurată o distanţă minimă de 1 m între oricare 2 persoane;
- în sala de examen se asigură distanţa de minim 1 m între candidaţi;
- se asigură dezinfectarea suprafeţelor, aerisirea spaţiilor;
- parcursul prin curtea şcolii până la intrarea în unitate se va realiza pe un traseu bine delimitat şi semnalizat, respectând normele de distanţare fizică;
- la intrarea în unitate sunt asigurate materiale şi echipamente de protecţie: covoraşe dezinfectante, măşti, substanţe dezinfectante pentru mâini;
- intrările/ieşirile, precum şi sensul de deplasare pe coridoare sunt semnalizate corespunzător şi dezinfectate în mod regulat.


Elevii vor avea la dispoziție două ore pentru a scrie, iar în cazuri speciale, trei ore (120 de minute, respectiv 180 de minute).

Pentru elevii clujeni, primele rezultate vor fi comunicate marți, 29 iunie, până la ora 14:00, iar rezultatele finale vor fi afișate duminică, 4 iulie.


CITEȘTE ȘI:

Evaluare Națională 2021. Modele de subiecte pentru limba română și matematică

Ultimele Stiri
abonare newsletter