Actualitate

Prognoză meteo: Cluj a scăpat de codul ROȘU. Vremea se îmbunătățește

Vremea se îmbunătățește la Cluj, după ce județul a scăpat de codul roșu de ieri.

 

 


În Cluj, temperatura pe timp de zi va fi de 26 de grade Celsius (cea simțită de 29, iar la umbră 25). 

 


Sâmbătă, 19 iunie 2021, prognoza meteo accuweather arată că vor exista furtuni în unele zone și vor fi rafale de vânt de 15 km/h. 

Șansele să plouă sunt de 40%, iar probabilitatea de furtuni și descărcări e de 24%. Potrivit meteorologilor, în jurul orei 14 vor începe ploile. Clujul va fi 40% înnorat.


Vineri seara, 18 iunie 2021, a fost emis un cod roșu de fenomene meteo extreme în mai multe localități din Cluj. Localnicii au primit mesaje RO Alert. 

Avertizările au fost trimise în comunele Cojocna, Feleacu, Petreștii de Jos, Ciurila, Tureni și Aiton.


„În contextul avertizării COD ROȘU de fenomene meteo extreme, a fost emis un mesaj de avertizare prin sistemul RoAlert către terminale de telefonie mobilă de pe raza comunelor Cojocna, Feleacu, Petreștii de Jos, Ciurila, Tureni și Aiton.

Fenomenele meteorologice preconizate au fost vijelie puternică, grindină de mari dimensiuni, averse torențiale de ploaie care vor depăși 40 50 de l/mp.


Până în acest moment nu au fost înregistrate solicitări pentru intervenția forțelor specializate ca urmare a efectelor fenomenelor meteo periculoase, iar la nivelul Centrului Operațional este monitorizată în permanență situația din teren”, a transmis vineri ISU Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter