Actualitate

Oserul rămâne închis până la 1 iulie! Boc: „Eu aș fi vrut să-l deschidem la 1 iunie, dar nu s-a putut”

Oserul va rămâne închis până, cel puțin, la 1 iulie, deși acesta trebuia să se redeschidă în luna iunie, în condiții speciale de siguranță.

 

 


Deși târgul Oser din Cluj-Napoca trebuia să se deschidă de 1 iunie, cum a anunțat primarul Emil Boc, acesta va putea să funcționeze doar de la 1 iulie 2021. 

 


Emil Boc spune că deschiderea târgului Oser are întârzieri din cauza faptului că potrivit noilor măsuri bâlciurile și târgurile nu se pot redeschide decât de la 1 iulie încolo.

„Scrie în legea națională, unii o respectă, alții nu o respectă. Cei de la DSP au citit legea și spun: bâlciuri, piețe sau târguri, sunt închise până la 1 iulie. Bun, nu pot ei să aprobe, să deschidă, dacă așa spune în legea asta că sunt închise. Acum sper ca de la 1 iulie să se poată redeschide, eu aș fi vrut să se deschisă Oserul la 1 iunie, dacă nu apărea chestiunea de la nivel național. 


La piața auto a fost alt regim, altă situație. Au explicat cei de la DSP. Nici târgul de la Negreni nu se ține anul ăsta. Vedeți, totuși, sunt prevederi legale, încât unii renunță să organizeze așa ceva. Eu sper că în condițiile legii și cele stabilite de ordonanța de guvern, de la 1 iulie să se poată deschide”, a explicat Emil Boc la o emisiune radio. 

Când târgul Oser se va redeschide, doar oamenii care sunt vaccinați, au test COVID-19 negativ în ultimele 48 de ore sau cei care aduc o dovadă de anticorpi vor avea acces.


CITEȘTE ȘI:

Intrarea la OSERUL din Cluj se va face cu vaccin sau test COVID-19

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter