Actualitate

Festivitățile, PERMISE de la 1 iunie. Nunți, botezuri și petreceri la capacitate maximă, DOAR cu persoane vaccinate

Festivitățile, nunțile, botezurile și petrecerile private se vor putea organiza începând cu data de 1 iunie, în condiții speciale. Dacă toți invitații sunt vaccinați, evenimentele private se pot organiza la capacitate maximă.

 

 


Evenimentele private precum nunțile, botezurile și mesele festive se vor putea organiza de la 1 iunie 2021 în România, în condiții speciale. 

 


Acestea vor fi permise atât în spații deschise, cât și în interior, iar persoanele care participă trebuie să fie vaccinate anti-COVID-19:

Totodată, festivitățile școlare se pot organiza în spații deschise, iar persoanele care participă trebuie să fie vaccinate împotriva COVID-19, să prezinte un test PCR sau unul antigen sau să fie trecuți prin boală. 


CITEȘTE ȘI:

Se deschid CLUBURILE de mâine, doar pentru cei VACCINAȚI! Festivaluri și concerte, cu peste 1.000 de participanți


Ce măsuri se aplică în cazul festivităților și a evenimentelor private: 

- În aplicarea prevederilor art. 1 pct.27 din Anexa nr. 3 la H.G. nr.531/2021 cu modificările și completările ulterioare, se permit festivitățile organizate în spații deschise, prilejuite de terminarea anului şcolar, cu participarea personalului didactic, a elevilor, precum şi a însoțitorilor acestora. Participarea însoțitorilor este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului educației şi al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

- În aplicarea prevederilor art. 1 pct. 17 și pct. 18 din Anexa nr. 3 la H.G. nr.531/2021 cu modificările și completările ulterioare, se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.), cum ar fi, fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, până la capacitatea maximă a spațiului în exterior sau în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;


- În aplicarea prevederilor art. 1 pct. 17 și pct. 18 din Anexa nr. 3 la H.G. nr.531/2021 cu modificările și completările ulterioare, se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.), cum ar fi, fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, până la capacitatea maximă a spațiului în exterior sau în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

CITEȘTE ȘI:

LISTA noilor măsuri de la 1 iunie

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter