Actualitate

Bulevardul 21 Decembrie ar putea fi finalizat anul acesta! Boc: „Până în noiembrie vrem să terminăm cu asfaltarea”

Partea carosabilă de pe bulevardul 21 Decembrie ar putea fi finalizată anul acesta, a spus primarul Clujului.

 

 


Lucrările de pe bulevardul 21 Decembrie 1989 dau mari bătăi de cap clujenilor, deoarece lucrările se fac sub trafic. Emil Boc a spus că nu era o opțiune închiderea bulevardului, pentru că atunci s-ar fi format un trafic și mai mare.

 


Când se vor termina lucrările pe bulevard?

Edilul a spus că lucrările merg din ce în ce mai bine, și există posibilitatea ca anul acesta să se finalizeze partea carosabiă, iar anul viitor să se modernizeze trotuarele și să se pună la punct alte detalii din proiect.

„Este în lucru Bulevardul 21 Deecembrie, ce vreți să facem? Vreți să îl închdem un an? Se lucrează sub trafic, nu avem cum să îl închidem. Este evident că închidem o bandă și se ciruclă pe alta, și tot așa. Până acum s-au mobilizat exemplar muncitorii. Ei trebuie să termine lucrările în aprilie 2022. La cum s-a lucrat până acum și dacă se va continua așa, sunt șanse mari ca anul acesta partea de trafic să fie finalizată, iar pe anul viitor să rămână doar trotuarele și alte detalii de pe bulevard. Dacă vor face asta îi voi lăuda, dacă nu, voi urmări contractul. Obiectivul nostru este ca până în noiembrie să terminăm partea carosabilă și să scăpăm de traficul infernal”, a spus Emil Boc, la un post de radio local.


Cum va arăta Bulevardul 21 Decembrie 1989 după lucrări

Potrivit administrației locale, planurile principale privind modernizarea Bulevardului 21 Decembrie 1989 vizează creșterea confortului pietonilor și al celor care folosesc transportul în comun, dar și scoaterea traficului.

De asemenea, se dorește reabilitarea pistelor de biciclete, modernizarea zonelor pietonale extinse, sistem nou de benzi dedicate mijloacelor de transport în comun, stații de încărcare pentru mașinile electrice sau senzori de măsurare a traficului.


Mai departe, pe tronsonul cuprins între Biserica Sfântu Petru și până la intersecția cu strada Regele Ferdinand, se dorește realizarea de benzi dedicate transportului public, inclusiv lucrări de infrastructură, amenajarea spațiului public, semaforizare, iluminat public și mobilier urban.

Prin proiect se propun următoarele lucrări de intervenție:


– construirea/modernizarea/reabilitarea/extinderea pistelor pentru bicicliști,
– crearea/modernizarea/extinderea sistemelor de închiriere de biciclete (bike sharing),
– construirea/modernizarea/extinderea de zone și trasee pietonale, inclusiv măsuri de reducere a traficului auto în anumite zone,
– plantarea de arbori, lucrări de realizare a sistemelor rutiere,
– lucrări de semaforizare.

CITEȘTE ȘI:

FOTO. Stadiul lucrărilor care AU PARALIZAT TRAFICUL pe Bulevardul 21 Decembrie. Director Diferit: „Suntem în grafic”

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter