monitorulcj.ro Menu
Actualitate

FOTO. Stadiul lucrărilor care AU PARALIZAT TRAFICUL pe Bulevardul 21 Decembrie. Director Diferit: „Suntem în grafic”

Lucrările de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989 au îngreunat și mai tare traficul din oraș, punând la încercare nervii clujenilor.

FOTO. Stadiul lucrărilor pe Bulevardul 21 Decembrie, care au paralizat traficul. Director Diferit: „Suntem în grafic”

 

 


Șantierul de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 a intrat azi într-o nouă fază, odată cu demararea lucrărilor de frezare a asfaltului de pe carosabil pe sectorul cuprins între străzile Buftea și Constanța. Șoferii care tranzitează zona se plâng zilnic de timpul pierdut pe porțiunea de câțiva kilometri aflată în șantier, însă lucrările sunt încă la început, întrucât au demarat în 15 martie 2021 și au termen de finalizare data de 15 aprilie 2022.

 


Grigore Vădean, administratorul firme SC Diferit SRL, care modernizează bulevardul, a declarat pentru monitorulcj.ro că proiectul este în grafic, afirmând că este mulțumit de mobilizarea de pe șantier și că se lucrează chiar și noaptea. El le-a adresat scuze clujenilor, însă a afirmat că lucrarea era necesară.

„Suntem în grafic cu lucrările, îmi pare rău și îmi cer scuze pentru deranjul din trafic, dar trebuie modernizată această arteră. Mobilizarea e bună, se lucrează noaptea. Sunt mulțumit”, a spus Grigore Vădean.


Noi restricții de circulație în Mărăști, de azi

Primăria Cluj-Napoca a informat că, în perioada următoare, firma Diferit va efectua următoarele lucrări în cadrul obiectivului de investiții «Proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru obiectivul: Lucrări de modernizare B-dul 21 Decembrie 1989: realizare benzi dedicate transportului public în comun - etapa 1 (inclusiv lucrări de infrastructură, amenajarea spațiului public, semaforizare, iluminat public și mobilier urban»:

- începând cu data de 12.05.2021 vor fi demarate lucrările de frezare a asfaltului de pe carosabil pe sectorul cuprins între strada Buftea și strada Constanța, cu excepția benzii dedicate BUS pe direcția dinspre centru spre aeroport.


- după finalizarea lucrărilor de frezare a asfaltului, în funcție de condițiile meteo, vor fi aplicate două straturi de asfalt: stratul de bază și stratul de legătură (binder), peste care vor fi aplicate marcaje galbene pe varianta definitivă de proiect, urmând ca stratul de uzură să fie aplicat ulterior.

- între perioada de realizare a lucrărilor de frezare și așternere a primului strat de asfalt separarea benzilor și a sensurilor de circulație va fi realizată cu balize unidirecționale de către constructor


- culoarele pietonale nu vor fi afectate de aceste lucrări.

Strada Dávid Ferenc a fost modernizată

Strada Dávid Ferenc din centrul municipiului a fost modernizată, în cadrul proiectului de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989.

Străduța a fost închisă circulației pe tronsonul cuprins între Bulevardul 21 Decembrie 1989 și strada Brassai Sámuel în data de 16 martie, pentru lucrări de modernizare în cadrul proiectului de modernizare a bulevardului. De asemenea, stația de taximetre a fost desființată. Rețelele edilitare au fost schimbate pe strada Dávid Ferenc, iar asfaltul a fost înlocuit cu plăci de piatră cum sunt cele folosite în centrul orașului, pe străzile Memorandumului sau Napoca, și piatră cubică.

Termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor de execuție pentru obiectivul de investiții este 15.04.2022. Condițiile meteo sau alte circumstanțe neprevăzute pot impune modificări. Lucrarea va avea garanție 5 ani de la recepție. Contractul are o valoare de 41,7 milioane de lei, fără TVA, bani din fonduri europene, axa prioritară POR 2014-2020 și din bugetul local.

Diferit, mustrat pentru întârzierile din Centru

Firma Diferit abonată deja la contracte din bani publici a fost „luată în vizor” de primarul Emil Boc anul trecut, când desfășura lucrările de modernizare a Pieței Lucian Blaga și a zonelor adiacente. A finalizat „la limită” lucrările la benzile de circulație, având însă întârziere la lucrările de pe trotuare.

Lucrările au fost monitorizate îndeaproape de primarul Emil Boc, care în săptămânile dinaintea finalizării proiectului a transmis clipuri live de pe șantier, amenințând în repetate rânduri, în aparițiile sale publice, cu „lista rușinii” firma Diferit și afirmând că, pentru fiecare zi de întârziere, primăria va aplica penalizări de 1.000 de lei. Firma a scăpat însă de „atenția” de care a avut parte în anul electoral 2020 și și-a continuat nestingherită lucrările din oraș.

CITEȘTE ȘI

Premieră la Cluj-Napoca! Stradă cu sistem de depistare a maşinilor care trec pe roșu