Actualitate

Modernizarea Bulevardului 21 Decembrie începe anul viitor! Cum se va schimba zona?

Lucrările de modernizare la Bulevardul 21 Decembrie 1989 vor începe, cel mai probabil, abia anul viitor, a anunțat primarul Emil Boc.

Modernizarea Bulevardului 21 Decembrie 1989, transformarea malurilor Someşului cu zone pietonale, de agrement şi cu piste pentru biciclete, înființarea unei zone de agrement Parcul Tineretului pe 21 hectare sau prima stradă SMART din Cluj-Napoca sunt doar câteva dintre proiectele care se vor implementa din fonduri europene. Valoarea totală a proiectelor care vor fi implementate din fonduri europene se ridică la 66,5 milioane de euro.

“Aceste proiecte urmăresc să sporească calitatea vieții cetățenilor, îmbunătățirea și aducerea spațiilor publice din Cluj-Napoca la standarde europene, accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități, creșterea calității procesului educațional, reducerea impactului negativ asupra mediului înconjurător sau creșterea eficienței energetice la nivel de municipiu. Primăria Cluj-Napoca a depus și pregătit proiecte europene în valoare totală de 420 de milioane de euro pe exercițiul financiar 2014-2020”, a transmis primarul Emil Boc.


O serie de modificări în trafic și la transportul în comun vor fi implementate pe Bulevardul 21 Decembrie 1989. Se dorește un spațiu pietonal mai mare, drept pentru care o bandă destinată traficului auto va dispărea, dar și realizarea unor piste pentru biciclete și benzi dedicate pentru transportul în comun.

Planurile Primăriei pentru Bulevardul 21 Decembrie 1989 vizează creșterea confortului pietonilor și a celor care folosesc transportul în comun. Municipalitatea urmărește și aici scoaterea traficului.


Piste de biciclete reabilitate, zone pietonale extinse, sistem nou de benzi dedicate mijloacelor de transport în comun, stații de încărcare pentru mașinile electrice sau senzori de măsurare a traficului. Bulevardul 21 Decembrie 1989 se pregătește de modernizare pe bani europeni.

12 milioane de euro costă modernizarea acestui tronson.
“Pentru proiectul privind modernizarea bulevardului 21 Decembrie, au fost depuse trei oferte şi se află în evaluare. După finalizarea contestaţiei, depinde dacă vor fi contestaţii sau nu. Dacă nu vor fi contestaţii sunt şanse să începem lucrările chiar anul acesta. Dacă vor fi contestaţii, având în vedere că este şi proiectare şi execuţie, dacă vremea va permite pe parcusul toamnei, iernii vor începe, dacă nu, anul viitor. Sperăm să nu fie contestaţii care să lungească procedura”, a mai precizat edilul Clujului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter