Actualitate

Ambiții mari pentru autostrăzile din România. Cîțu: „Vreau să trecem Carpații cu autostrada”

Premierul Florin Cîțu este ambițios în ce privește subiectul autostrăzilor în România. Acesta a declarat că ar vrea ca regiunile țării să fie unite prin autostrăzi.

 

 


Premierul României, Florin Cîțu, este de părere că regiunile țării trebuie unite prin autostrăzi, acțiune ce ar putea fi extrem de benefică pentru dezvoltarea României.

 


Datoriile statului

„În următorii 5 ani o să facem mai mult pentru români, pentru că suntem datori și avem restanțe, statul are restanțe și trebuie să le plătim.

Cred că în următorii 5 ani trebuie să încheiem un capitol trist din istoria României, să terminăm autostrada Sibiu-Pitești”, a transmis premierul în cadrul podcastului „Fain & Simplu cu Mihai Morar”.


„Vreau ca românii să ajungă lejer la Viena să bea o cafea”

„Vreau ca românii să se urce pe autostradă la Constanța și să ajungă lejer la Viena să bea o cafea. Vreau să trecem Carpații cu autostrada, e foarte important pentru mine. Trebuie să unim România: și Ardealul și Moldova și Muntenia să fie unite și prin autostrăzi. E important, că așa le dezvoltăm pe toate”, a mai adăugat, optimist, Florin Cîțu.

Nevoia de dezvoltare, tot mai resimțită

Premierul a insistat asupra nevoii de dezvoltare a țării, discutând despre viziunea lui asupra condițiilor în care trebuie făcută această dezvoltare.


„Trebuie să dezvoltăm România. Trebuie să legi aceste regiuni. Și ele se vor dezvolta natural. Nu trebuie să faci vreun plan național. Toată lumea vine cu un plan național de dezvoltare. Eu nu cred în așa ceva - planuri pe 20-30 de ani care îți spun investim aici, aici. Nu. Capitalul se duce acolo unde randamentul e cel mai mare. Oricât de interesanți și inteligenți am fi noi, nu știm mai bine decât persoanele private - cei care-și asumă riscul, până la urmă, ce să facă cu banii lor. Noi doar trebuie să le creăm niște condiții în care să dezvolte”, a explicat premierul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter